Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Československý mistr v kulturistice terorizuje chorvatský ostrov! Vyhrožuje nožem místním

Autor: lm - 
18. srpna 2017
14:55

Obávaný muž slovenského podsvětí terorizuje obyvatele ostrovu Brač! Podle místních médií si tu Ondrej Žemba načerno vybudoval honosnou vilu a Chorvatům, kterým se to nelíbí, údajně vyhrožoval, že jim podřeže krk.

Ondrej Žemba patřil dlouhá léta k elitě československé kulturistiky a posbíral nejednu cenu. Popradský podnikatel se ale znelíbil konkurenci a v roce 1999 si měli objednat jeho vraždu dva příslušníci slovenské tajné služby SIS – Anton Mencl a Štefan Hiblár. Najatý vrah Dušan Šabo ale namísto likvidace Žemby kontaktoval policii.

O pár let později Žemba stanul jako spolumajitel ve vedení strojírenské společnosti Tatravagónka. Podle slovenského serveru Topky.sk byl Žemba napojený na zvučná jména mafiánů, z nichž někteří dnes nežijí a další si odpykávají doživotní tresty, a podílel se na páchání trestné činnosti v podtatranské oblasti. Znal se například i s bývalým mafiánským bossem Mikulášem Černákem, který později vypověděl, že ho Žemba požádal o »odstranění« košického podnikatele Róberta Holuba. Holub pár měsíců na to skutečně zemřel násilnou smrtí.

Tatravagónka se od privatizace v roce 1996 po letech nekompetentního vedení napojeného na mafii dostala až na pokraj krachu a Žemba v roce 2006 o akcie společnosti přišel při exekuci. Noví majitelé společnost postavili na nohy a dnes má milionové zisky.

Popradský podnikatel se poté stáhl do ústraní a uchýlil se na chorvatský ostrov Brač, kde si v obci Povlja vybudoval honosnou vilu. Místní ale z jeho přítomnosti nejsou nijak nadšení. Podle chorvatského serveru Slobodnaja Dalmacija si Žemba svévolně ohradil kus pobřeží kamenným oplocením, čímž si vytvořil soukromou pláž, na kterou má snadný přístup prostřednictvím proraženého tunelu ve skále, na které stojí jeho vila. Na břehu si také postavil betonové molo, kde kotví svou jachtu. Učinil tak ale bez vědomí a svolení chorvatských úřadů.

Úřady na to upozornil jeho soused, podnikatel Anto Čović, za což se na jeho hlavu snesl hněv slovenského podnikatele. Žemba mu prý zastavěl příjezdovou cestu k domu a teď mu nechce povolit příjezd po souši, ani po moři. „Nedovolí průjezd přes zátoku a tvrdí, že je jeho,“ popsal Čović s tím, že by se do své rezidence musel dostávat leda helikoptérou.

Čović také tvrdí, že mu Žemba dokonce vyhrožoval nožem, se kterým mu přišel odříznout lano, na kterém kotvil loď. „Podříznu ti krk,“ měl mu doslova říct. Incident řešila i místní policie, ale Žemba vše popřel a prokurátor smetl případ ze stolu s tím, že Žemba souseda neohrozil, jen mu nedovolil uvázat si loď. Podle chorvatských médií se ale úřady zabývají jeho svévolnými stavebními úpravami pobřeží.  

Video: Italská policie zatýká obávaného mafiánského bosse Antonia Pelleho

Video  Italská policie zatýká obávaného mafiánského bosse Antonia Pelleho.  - Reuters
Video se připravuje ...

villon ( 19. srpna 2017 10:33 )

villon ( 19. srpna 2017 10:31 )

To se tam nenajde nějakej Jugoš, co opráší snajprovku z devadesátek a napálí to tomu sportovnímu výmazovi do řepy?

hopay ( 19. srpna 2017 04:20 )

 Carmin je zakomplexovaný, nekreakitvní SPAM a divím se dvěma věcem. Jednak, že ho to furt baví (jinak než onanií při psaní si to nedovedu vysvětlit) a druhak, že UŽ TOHO ***A NĚKDO V "IT" ODDĚLENÍ NEELIMINUJE !!

jahodove_ticho ( 18. srpna 2017 22:08 )

Takových hajzIů co maj ulito a žijou si na pláži v zahraničí je nepočítaně...

nika70 ( 18. srpna 2017 16:07 )

Nový majitelé? Autor nejspíš nedokončil ZŠ. Ovšem to většina redaktorů z Blesku. Neexistuje snad článek, kde by nebyla minimálně jedna hrubka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání