Akce má navázat na loňský olympijský park, který v průběhu šestnácti dnů navštívilo v Plzni 110 tisíc lidí. „Měl obrovský úspěch, měl smysl. Proto chceme i letos Plzeňanům a návštěvníkům města nabídnout možnost smysluplně trávit prázdninové dny, seznámit se s jednotlivými druhy sportů, vyzkoušet si nejrůznější atrakce. Na rozdíl od loňska je letošní program víc postaven na adrenalinových, individuálních a netradičních aktivitách,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Na padesátce stanovišť čekají na návštěvníky nejrůznější sporty rozdělené do deseti sekcí. Jsou jimi vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní sporty, pálky a rakety, atletika, sporty na kolech a bojové sporty.

„Hlavní atrakcí se stane Jump Arena, tedy sestava trampolín o rozměrech 30 krát 15 metrů. Trampolíny jsou určeny pro vertikální skákání i pro skákání z boku, užít si je mohou dospělí i děti od čtyř let věku,“ popsal plzeňský radní Petr Chvojka. Většina podobných sestav je vyráběna pro vnitřní použití, obdobně velká pro venkovní účely v České republice není.

Lidé se budou moci zúčastnit také běžeckých překážkových závodů Predator Run, kam je dosud přihlášeno kolem 2000 účastníků. „Pro rodiny s dětmi od čtyř do 15 let to bude Predator Junior, jenž se uskuteční každý den v prostoru areálu. Nejmenší děti při něm zdolají trasu spolu s rodiči, starší samy,“ popsal Chvojka.

Jsou připravené i besedy se sportovci, přednášky o zdravém životním stylu. „Uskuteční se také každodenní ranní cvičení pod dohledem profesionálních lektorů a další zajímavosti,“ řekl s tím, že na letošní organizaci se podílí šest desítek sportovních klubů z města a okolí.

Festival zahájí sportovně laděná show v pátek večer v amfiteátru za OC Plaza. „Jedna z nejlepších highlinerek na světě Anna Kuchařová se projde nad hlavami diváků na laně ve výšce kolem 25 metrů nad zemí a ze střechy centra se slaní plzeňský primátor Martin Zrzavecký a radní Petr Chvojka.

Na diváky poté čeká vystoupení na slackline neboli napnuté pásce v podání Michala Pírka a Lukáše Černého, večer vyvrcholí koncertem skupiny Support Lesbiens,“ vypočetla mluvčí magistrátu Eva Barborková. Vstup je zdarma, Sportmanie trvá do 27. srpna.

Kompletní program najdete ZDE

Fotogalerie
7 fotografií