Loňský rok obrátil Jančaříkovi život naruby. Dramatické komplikace po transplantaci ledviny způsobily poškození jeho míchy a z moderátora byl rázem ležák. Díky rehabilitacím v Kladrubech se naštěstí jeho stav zlepšil a on skončil na invalidním vozíku. Věří, že časem se znovu postaví i na nohy, ale zatím je tato možnost v nedohlednu.

Důležitá pro něj v těžkém období byla zejména podpora rodiny a přátel, ale pomáhal mu i příslib televize Nova, že s ním i nadále počítají. Po dobu jeho nepřítomnosti ho nahradil bývalý model Karel Kašák (29) a posléze se ukázalo, že si mladý fešák post zřejmě udrží i nadále.

Jančařík se totiž do Počasí, které uváděl 17 let, už nevrátí. Ve studiu by totiž vadilo, že je na vozíčku. „Člověk si to, když je zdráv, ani neuvědomí, ale v tom počasí se hodně pohybujeme. Zleva doprava pořád dokola, je tam několik kroků nástup, pak musí člověk ukazovat a sahat na tu grafiku, je třeba to dělat hodně přesně a z toho vozíku by to bylo komplikované,“ vysvětloval Michal v Českém rozhlase Plzeň.

Podle něj to ale neznamená konec v domovské televizi. „Nova se na mě nevykašlala a neotočila se ke mně v těžkém životním momentu zády. Právě naopak. Podporuje mě celou dobu, co se s tím zdravím potácím na šikmé ploše, čehož si hrozně vážím,“ líčil Jančařík s tím, že bude uvádět jiný pořad. „Ještě ani sám nevím, co to přesně bude, ale od podzimu bych se měl na obrazovce zase objevit a těším se na to moc.“

Ani Nova zatím neobjasnila, jakou roli pro Michala chystá. Dokonce se proslýchá, že zatím vůbec žádnou. Jančařík měl prý od září moderovat Snídani s Novou, ale problém je, že ani toto studio není bezbariérové. Kvůli různým kabelům a úzkým uličkám by měl ochrnutý moderátor dost problém se tu pohybovat. „Je to technicky dost náročné a místy až nerealizovatelné,“ potvrdil pro Blesk.cz zdroj z televize.

Původní termín Jančaříkova návratu na obrazovky se tak měl posunout na neurčito, přičemž moderátor na sobě i nadále tvrdě maká a rehabilituje v Berouně. Jisté je, že Michal se už na Nově nepotká s kolegyní a dobrou kamarádkou Karlou Mráčkovou (44).

VIDEO: Ani Michalův táta Petr si návratem na Novu není moc jistý.

Video
Video se připravuje ...

Petr Jančařík o ochrnutém synovi Michalovi: Návrat na Novu? Není to jisté... redakce Blesk TV

Někdejší rosnička a později reportérka Televizních novin přijala nabídku odjinud a po 23 letech tak změnila působiště. Právě ona přitom natáčela o Michalovi různé reportáže, navštěvovala ho a držela mu palce. Nejedná se náhodou o další zádrhel v moderátorově návratu? Nezapomene na něj televize, když už se za něj Mráčková nepřimluví?

VŠE O MICHALU JANČAŘÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
37 fotografií