Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marie si koupila lístek do tomboly za pár korun. Vyhrála panství za 23 milionů

Autor: Darina Jíchová - 
16. srpna 2017
18:40

Marie Segarová z anglického Warringtonu se stala šťastnou výherkyní panství. Jeho vlastník Dunstan Low (37) se totiž rozhodl, že dům prodá. Zvolil k tomu unikátní cestu, vyhlásil na internetu soutěž. Stačilo odpovědět na jednoduchou otázku a koupit si lístek do slosování.

Low založil webovou stránku, kde inzeroval, že se chystá v tombole prodat svůj dům. Cena jednoho lístku byla dvě libry, tedy necelých 60 korun. Jeho nápad vzbudil velkou pozornost a najednou měl mnoho kupců, za týden se mu podařilo prodat půl milionu lístků.

Zájemci se hlásili z různých koutů světa, z Nového Zélandu, Ruska i New Yorku. Low chtěl získat zpátky peníze, které do domu investoval. Výherkyní se nakonec stala jeho krajanka Segarová.

Marie přitom v tombole vyhrála dosud jen víno nebo jedno kolo golfu. Anglická účetní se stala novou lady mellingtonského panství, které má hodnotu přes 23 milionů korun. Venkovské sídlo je zrekonstruované, ale Low na něj nemohl najít kupce, proto se rozhodl pro tento nezvyklý krok.

Podívejte se na promo video k soutěži:

Marie si dohromady koupila 20 lístků. „Jsem v šoku, vůbec tomu nemůžu uvěřit,“ sdělila své pocity místním novinám. „Nemám s domem zatím žádné plány. Do soutěže jsem se zapojila jen tak, ještě jsem to ani nikomu neřekla,“ dodala.

Low se rozhodl peníze, které vybral navíc, věnovat charitě. Sám pracuje jako designér, ale možná rozjede nový byznys – lidi fascinoval jeho inovativní přístup k prodeji a žádají ho o pomoc s jejich realitami. „Ničeho nelituju, jsem rád, že jsem to takhle provedl a že to dobře dopadlo,“ přiznal.

kardinal25 ( 16. srpna 2017 22:12 )

tomu rikam ku.rva zpekla stesti zp.rdele

Zobrazit celou diskusi