Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Novorozená holčička si zlomila nohu sama, tvrdí nemocnice. Udělala to sestra, naříká maminka

Autor: shp - 
16. srpna 2017
13:50

Slovenská maminka zůstala v šoku, když našla svoje čerstvě narozené miminko ve špíně a smradu. To ale nebylo to nejhorší. Malá Lilianka nyní leží se zavěšenými nožičkami. Je to kvůli zlomenině stehenní kosti, kterou si podle primářky mělo způsobit několikatýdenní miminko samo. Tomu maminka v žádném případě nevěří.

Lilianka se narodila 11. července v 31. týdnu těhotenství v bratislavské nemocnici na Antolské. Protože šlo o předčasně narozené miminko, první týdny strávila na jednotce intenzivní péče, kde o ni bylo perfektně postaráno. Všechno se ale změnilo, když ji přeložili na poschodí rizikových novorozenců, uvedl web Pluska.sk.

První dojem udělá hodně… a udělal… Dítě jsem našla na oddělení špinavé a smradlavé, sestřička ji při příjmu nevykoupala a nezabezpečila jí ani sesterskou péči, jakou potřebovala,“ napsala rozhořčená maminka na sociální síti. Její slova vyvolala velký rozruch.

První den jsem to ještě překousla, protože mají určitě spoustu práce. Druhý a třetí už ne a řekla jsem staniční, že se mi to nelíbí. Náprava se nakonec stala. Dva dny byla péče v pořádku,“ radovala se maminka alespoň chvíli. To ještě nevěděla, jaká hrůza se stane. To nejhorší na ni teprve čekalo.

Ve středu ráno Liliance brala sestřička krev z nohy a při nešetrné manipulaci jí zlomila stehenní kost. Paní primářka se to snaží celé ututlat a do zprávy napsala, že si to dítě udělalo samo a nebylo to zapříčiněno jinou osobou,“ napsala vyděšená žena.

Rozhořčená matka nemohla věřit svým uším a rozhodla se situaci řešit. Primářka byla podle jejích slov neochotná, a tak se rozhodla podat trestní oznámení. Zranění malé Lilianky tak skončí nakonec u soudu.

V tomto případě jde o předčasně narozené miminko, které přišlo na svět v 31. týdnu před měsícem. Okamžitě se o ni postaral zdravotnický personál. Šlo o hypotrofického novorozence s nízkou hmotností 1600 gramů. Za měsíc se podařilo zvýšit její váhu na 2000 gramů,“ uvedla nemocnice pro TV Markízu.

Podle nemocnice může u takovýchto dětí velmi snadno dojít ke zlomenině. Ta, kterou utrpěla Lilianka, jež má nyní kvůli zranění zavěšené obě nohy, však není v žádném případě traumatická, uvedla nemocnice dále. 

Podívejte na příběh slovenského chlapce, který skončil v kómatu:

panamira ( 17. srpna 2017 10:17 )

Cikáni zase natahují ruce a fotra ani nenapadne je živit prací. ČSSD všem cikánům pěkně ustlalo na sociálních dávkách.Co ten památník, to je výsměch pracujícímu lidu.

Garo ( 17. srpna 2017 09:31 )

Práca zdravotnej sestry je náročná. I sestrička môže urobiť chybu. Či v tomto prípade pochybila sestra, rozhodne Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou SR.Jedna diskutujúca sa vyjadrila o sestričkách zo Slovenska, ktoré pracujú v Čechách, že sú "špiny". V českej tlači som viackrát čítal, že vedenia nemocníc sú s prácou slovenských sestier spokojné, hodnotia ich, že sú zodpovedné a po odbornej stránke pripravené.V Čechách je nedostatok zdravotných sestier, lebo české sestry odchádzajú do zahraničia za lepším zárobkom. Takto, ako diskutujúca, by som sa nikdy o českých občanoch nevyjadril.

Nezadat ( 17. srpna 2017 08:33 )

Někde jsem četl.že ty černý prasata hned po narození mrzačí potomky aby jim zajistili doživotní rentu a válení se jen na pláži.Egypt,Indie a vůbec ten barevnej ksindl.Nevěřím,že toto by se dělo v nemocnici u nás či Slovensku tak jak to popisuje ten ksindl.

prvosienka ( 17. srpna 2017 02:37 )

no tak haloo -, stalo sa to v nemocnici Antolská v Bratislave...české špiny

villon ( 16. srpna 2017 20:18 )

Ta sestra dudlala klobásu prymářovi a teď se to tutlá. Hypotrofický dítě zatím vyskočilo z postele, to je jasný. Kde byla matka? Dudlala sanytářce fazoli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání