Soudkyně Lenka Prýcová ve středu dopoledne rozhodla, že na soudní jednání bude žena čekat ve vazbě. „Byl shledán důvod vazby útěkové,“ řekla. Za vraždu dcerky matce totiž hrozí vysoký trest a je nebezpečí, že by se mohla skrývat či utéct, aby se trestnímu stíhání vyhnula. Podle informací Blesku matka po porodu dítě bodla do krku a mlátila paličkou na maso.

Video
Video se připravuje ...

Mladou ženu poslal soud do vazby, po porodu bodla dcerku do krku a mlátila paličkou na maso, dítě zemřelo Zbyněk Schnapka

Žena své těhotenství tajila a ihned po porodu se chtěla dítěte zbavit. Jenže poté, co porodila, se domů vrátil její přítel a našel ji celou zakrvácenou. Zavolal záchranku, netušil, co se děje. Žena zpočátku zapírala porod i záchranářům. „Pak řekla, že dítě si odnesla porodní asistentka. Ženu jsme převezli do nemocnice a zavolali jsme policii,“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Policisté zakrátko v bytě našli pohozenou v koši na prádlo novorozenou holčičku. Z dítěte crčela krev, mělo bodné zranění na krku. Zasahující policista tak krvácející ránu ucpal prstem, holčičku si převzali záchranáři. „Lékař ji okamžitě napojil na umělou plicní ventilaci a ve vážném stavu jsme ji převezli na jednotku intenzivní péče neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni,“ dodal Brejcha.

I přes veškerou snahu lékařů malá ještě v neděli v noci v nemocnici zemřela. „Měla závažná poranění hlavy a těla,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Následující den kriminalisté ženu obvinili z vraždy. „V pondělí ve večerních hodinách předali ženě usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a podali státnímu zástupci návrh na vzetí obviněné do vazby,“ řekla Korandová. Ženě za vraždu dcerky hrozí až výjimečný trest.

„Znal jsem ji už ze školy. Těhotenství skrývala, ale já to na ní poznal. Že by ale dítě chtěla zabít, to se mi nezdá,“ nechtěl věřit jeden ze sousedů. „Často se u nich konaly večírky, scházela se tam společnost a holdovali zábavě. Dnes jsem se konečně po dlouhé době v klidu vyspal,“ dodal další.

Před třemi týdny zavraždila v Plzni další matka (30) chlapečka, kterého tajně porodila doma v koupelně. „Bezprostředně po porodu se za použití hrubého násilí dítě snažila usmrtit,“ řekla policejní mluvčí Markéta Fialová, dítě mělo zranění na hlavě i na tělíčku. Vyrušila ji ale její matka, která o těhotenství dcery neměla tušení. Na přání rodičky pak odvezla babička vnoučka do babyboxu. Chlapec skončil v nemocnici, kde zemřel. Jeho matka je ve vazbě.

Fotogalerie
5 fotografií