Jan K. z Chlístova na Klatovsku měl děti zneužívat celý rok, když se o ně staral. Úřady oba kluky totiž odebraly rodičům a daly je do péče pěstounům. Ti kluky Janu K. svěřovali na hlídání. Nejdříve Jan K. začal chlapce osahávat a pak na nich zkoušel i drsnější sexuální praktiky.

„Ptal se nás, jak by se nám líbil sex s chlapem a jestli to nechceme zkusit,“ uvedl mladší z hochů (13). „Když jsme byli u něho, tak si většinou lehl ke mně na rozkládací gauč a zkoušel ty erotické hrátky. Taky chtěl, abychom se spolu líbali. Většinou měl na sobě jen tričko a ponožky, trenýrky měl dole,“ líčil hoch soudu nejrůznější zvrhlé praktiky, které muž na dětech zkoušel.

Za to dostávali kluci odměny. „Byl to rum, koňak, cigarety, pivo. Také nám koupil mobily a počítač. Chodil s námi do bazénu a na výlety. Když to dělal se mnou, tak brácha byl většinou v té samé místnosti a pracoval na počítači,“ uvedl starší z hochů (14).

Jan K. se k činu částečně přiznal. „K ničemu jsem je ale nenutil. Měl jsem je rád,“ prohlásil Jan K. Podle soudního znalce není Jan K. žádný deviant. „Netrpí sexuální úchylkou ani duševní poruchou,“ stojí v posudku. Psycholožka Ivana Holubcová zkoumala, jak sex s Janem K. hochy poznamenal.

„Tato zkušenost mohla narušit psychosexuální vývoj obou chlapců. Vypěstovali si k němu důvěru, nedokážou rozlišit špatné od dobrého a to může ovlivnit jejich budoucí sexuální vývoj,“ nastínila u soudu Holubcová. Soudce líčení odročil na říjen, kdy by měl být vyhlášen i rozsudek.