Prosvačte se k dokonalé postavě! Kdo svačí, může shodit 2 až 4 kila za měsíc

  • Prosvačte se k dokonalé postavě! Kdo svačí, může shodit 2 až 4 kila za měsíc
    17. srpna  2017 
     06:00

    Mnoho z nás má pocit, že čím méně budeme jíst, tím více shodíme. Opak je ale pravdou! Experti se shodují, že váha paradoxně klesá v momentě, kdy je naše tělo zdravě a dobře nakrmeno. Jednou z cest jsou pravidelné svačiny. Jak má správná svačina vypadat a jak si ulehčit její přípravu? Všechno vám poradíme!

  • Proč svačina?

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Důvod je jednoduchý! Když máte hlad, je větší pravděpodobnost, že se po dlouhém strádání přeplácáte něčím nezdravým. A jestli na vytoužený oběd musíte čekat příliš dlouho, dáte si pak pořádně do nosu. Proto je dobré mít připravenou svačinu! Samozřejmě je rozdíl, jestli svačíte sladké čokoládové tyčinky, nebo hroznové víno. A proto vám řekneme, jak by měla správná svačina vypadat.

  • Ovoce do lahvičky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Kvůli spěchu a stresu v práci mnoho lidí vynechává jídlo mezi snídaní a obědem. Dobře a lehce se nasvačit je ale přitom základ redukčního stravování. Svačina může být zdrojem zdravých cukrů. Připravte si proto doma ovocný salát do krabičky. Nebo rozmixujte ovoce a přeměňte ho v ovocný drink. Příprava ranního smoothie vám zabere jen pár minut a výsledek si budete opravdu pochvalovat. Pokud ale po ránu šetříte každou minutku, kupte si po cestě do práce hroznové víno, jablko nebo banán.

    Vyrobte si ranní kávové smoothie:

    Video se připravuje ...
    Vyrob si sám: Nejlepší osvěžení ve vedru? Banánové smoothie! • VIDEO: Mall.cz

  • Bílkoviny do krabičky

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Zapomeňte na sladkosti a sušenky. Protože bílkoviny naše tělo zpracovává déle než sacharidy, soustřeďte se na to, jak do svačiny zařadit zdroje proteinů. Dobrým zdrojem bílkovin jsou například vejce. Připravte si večer do krabičky vajíčkový salát s kousky čerstvé zeleniny. Pokud jste na přípravu svačiny večer zapomněli, kupte si alespoň pytlík nesolených oříšků, jogurtové pití nebo tvaroh.

  • Něco jen tak popadnout

    ...
    Autor: istock.com

    Dobré je vždy si připravit svačinu na den dopředu. Máte tak jistotu, že vás nepřepadne hlad ani chuť k jídlu a budete jíst zdravě přesně to, co jste si doma připravili. Je jasné, že někdy ani večer, ani ráno není vhodný moment pro vaření, a proto byste měli vědět, co v obchodě smíte popadnout, a čemu se naopak vyhnout. Vyhněte se předpřipraveným sendvičům a bagetám plným majonézy. Raději zvolte musli tyčinku, jogurtový drink, kukuřičné nebo rýžové krekry, kupte si čerstvou zeleninu nebo sušené ovoce.

  • Svačte alespoň dvakrát denně

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Optimální způsob, jak se vyhnout hladu, je být vždy připraven! Proto s sebou mějte po ruce vždy minimálně dvě svačiny na celý den. Jednu snězte mezi snídaní a obědem a druhou si schovejte na dobu před večeří. Svačina vám přirozeně zabrání se přejídat, protože se nebudete cítit hladoví. A navíc budete mít dostatek energie na své každodenní povinnosti.

  • Jezte více malých porcí

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jakmile si na svačiny zvyknete, zjistíte, že zdaleka nesníte tolik jídla jako dřív. Svačina vám sice připadá jako nic, ale i hlavní jídla jako by se náhle začala zmenšovat. Díky tomu, že se vyvarujete hladu, začnete naopak jíst pravidelně malé porce zdravého jídla. Neustále si ale kontrolujte porce, jezte pomalu a v momentě, kdy se cítíte zasyceni, už jídlo nedojídejte. Může vám trvat, než si na velikost porcí opravdu zvyknete.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji