Z výpisu Centrální evidence exekucí vyplývá, že jsou proti herci, známému ze seriálu Kriminálka Anděl, vedena hned tři řízení v celkové výši 2 000 000 Kč. Podle informací Blesku dlužil bance, ta ale jeho pohledávku postoupila jiné společnosti a došlo to tak daleko, že exekutorský úřad nařídil dražbu.

„Předmětem dražby jsou nemovité věci ve výlučném vlastnictví povinného, jedná se o bytovou jednotku dispozice 1+1 nacházející se ve 3. nadzemním podlaží,“ píše se ve veřejně dostupném dokumentu o usnesení o nařízení dražebního jednání. Jeho byt v pražských Strašnicích bude prodán už za tři dny. Vyvolávací cena je stanovena na částku 1 600 000 Kč.

Taclík, který se celou dobu vyhýbal povinnosti platit, se i v tomto případě rozhodl ignorovat úřady, ale nebylo mu to nic platné. „Znalec nebyl i přes písemnou výzvu do nemovitosti vpuštěn, proto některé údaje v ocenění jsou odhadnuty dle vnějšího stavebně-technického provedení a dle informací z katastru nemovitostí,“ stojí ve znaleckém posudku, v němž byla hodnota nemovitosti vyčíslena na 2 400 000 Kč.

Herec se tak ocitne bez střechy nad hlavou, a to má jeho partnerka Pavla co nevidět rodit. Dražený byt je totiž jeho jediná nemovitost, kterou vlastní. Na dotazy Blesku, jak bude řešit nezáviděníhodnou situaci, Marek do uzávěrky vydání nereagoval.

Do několika reklam ho obsadil i režisér David Ondříček (48). „Když dělal Škodovku, dlužil jsem mu nějaký peníze, který jsem mu nemohl vrátit, z divadelního platu to prostě nešlo. Tak mě obsadil do reklamy, vzal si můj honorář a dluh byl smazanej,“ přiznal Marek s tím, že od té doby mu už Ondříček nepůjčuje. Herec se přitom dnes nemusí spoléhat jen na příjem z divadla, hraje ve filmech, seriálech, účinkoval ve StarDance a nyní natáčí film Dukla 61.

VIDEO: Marek Taclík: Nemůžeme končit každé představení ve skutečné krvi

Video
Video se připravuje ...

Marek Taclík: Nemůžeme končit každé představení ve skutečné krvi. Andrii Konontsev

Fotogalerie
12 fotografií