Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když nemůžete spát: Rakům pomáhá teplá koupel, Štírům sex!

/
  • (iStock.com)
    23. srpna 2017 ● 06:00

    Jak to máte se spánkem? Spíte dobře, nebo naopak těžko usínáte a často se budíte? Víte, že nedostatek spánku může přerůst v chronickou nespavost a přinést s sebou velké potíže? Co radí hvězdy v případě, že nemůžete spát?

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Beranům obecně stačí méně hodin spánku a mívají často velmi živé sny. Když usnou, spí jako dřevo. Mají-li nevyřešené problémy, často se jim dostanou do snů a je po spaní. Ovšem i když se Beran v noci probudí, z postele nevstane a bude raději počítat ovečky, dokud znova neusne. Případně si jen otevře okno, aby bylo v pokoji chladněji.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci jsou trpěliví, milují pohodlí a klid, ale jsou taky tvrdohlaví. Když chtějí usnout, budou dělat všechno pro to, aby se jim to podařilo. Tlumené světlo, klidná místnost a měkké polštáře – to Býci potřebují. Vzhledem k tomu, že potřebují aspoň sedm hodin spánku, neměli by uléhat později než ve 23 hodin. Ráno by pak měli vyskočit z postele brzo, jedině tak budou svěží po celý den.

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženi jsou milovníci komunikace, takže pro kvalitní spánek je důležité, aby si povídání a případné diskuze odbyli před ulehnutím. Jinak budou riskovat, že neusnou. Blížencům udělají dobře meditace a odpojení od elektroniky – to je klíčem ke klidnému spánku. No, a když se v noci probudí a nemůžou znova usnout, otevřou počítač a začnou brouzdat po síti, lajkovat zprávy na Facebooku a zapojí se do další konverzace. Teprve pak je šance, že opět usnou.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci potřebují výživný spánek trvající minimálně osm hodin. Jedině pak se budou cítit odpočinutí. Lidé narození v tomto znamení obvykle nemívají problém se spaním, ale když už tyhle problémy přece jen přijdou, řeší to Raci po svém. Jako správné rodinné typy jdou do kuchyně a začnou uklízet nebo mýt nádobí.

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi potřebují méně spánku než ostatní znamení zvěrokruhu. Ke spánku ale potřebují úplnou tmu, takže žaluzie nebo závěsy jsou v bytě Lva nutností. Lvi jsou rádi středem pozornosti, takže když nemůžou spát, určitě v tom nezůstanou sami. Klidně vzbudí kamarády nebo budou podobně jako Blíženci sjíždět internetové stránky. Příští den budou všem vyprávět zábavné příběhy o tom, jak nemohli spát – jen aby byli opět na výsluní.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Pannám stačí pouhé tři hodiny spánku, takže to takhle praktikují minimálně čtyři dny v týdnu. Ovšem to vede nevyhnutelně k tomu, že se u nich projeví spánkový deficit. Když nemůžou usnout, dopřejí si patnáct minut na to, aby se o to pokusily. Jakmile se jim to nepodaří, vezmou si knihu poezie a začtou se do ní, dokud jim neklesnou víčka.

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy by měly spát aspoň osm hodin denně. Vzhledem k tomu, že celý den stráví hledáním rovnováhy a snaží se, aby je každý miloval, na konci dne jsou tak mentálně vyčerpané, že potřebují dost času na dobití baterek – ideálně v posteli. Jen málokdy ale ulehnou dřív než ve 23 hodin. Váhy dokážou dobře střídat probdělé noci s obdobím, kdy všechno dospí. K dobrému spánku potřebují svou vlastní ložnici. Když nemůžou spát, budou hýbat nočními stolky a zatahovat závěsy tak dlouho, dokud zase neusnou.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři milují noční život a obvykle nemají problém se spánkem. Mohou vypít hektolitry kávy a stejně usnou. Platí to ale jen do určitého věku. Starším Štírům už spánek chybět může, takže by měli přestat tolik hýřit a chodit včas spát. Štíři jsou velmi sexuálně zaměření, takže pokud nemůžou spát, začnou masturbovat nebo se pokusí vzbudit svého partnera, aby se spolu pomilovali. Dobrá věc, protože sex obvykle k lepšímu spánku napomáhá. Ovšem platí to jen pro Štíry. Jejich partneři už zřejmě za to nečekané probuzení vděční nebudou!

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci by měli spát aspoň šest hodin denně, což znamená, že nejpozději by měli ulehnout hodinu po půlnoci. Patří k těm, kteří dokážou zvládat spánkový deficit poměrně dlouho a pak se během jedné noci dospat. Milují cestování, a když to nejde reálně, cestují aspoň ve snech. Ty bývají dost neklidné, ale vzhledem k tomu, že jsou během dne velmi energičtí, vyčerpají se natolik, že obvykle nemají problém s usnutím. Když se přece jen v noci vzbudí, vstanou a budou chodit po bytě, otevírat ledničku a ujídat z ní, dokud se jim nebude chtít znovu spát.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou mistři v plánování a využití každého okamžiku. Proto hůře usínají, často se dlouho převalují v posteli a přemýšlejí o tom,, co přinese následující den. Někdy stačí, když by si vyhodili z kopýtka, to by se jim spalo lépe. A když nemůžou Kozorozi spát? Udělají všechno, co je v jejich silách, aby místnost, ve které spí, přizpůsobili k lepšímu spánku: nastaví termostat na nižší teplotu, otevřou okno, zatáhnou roletu, zakryjí všechna blikající světýlka v pokoji, odnesou mobilní telefon do vedlejšího pokoje a eliminují všechen hluk. Druhý den ráno pak zavolají svému praktickému lékaři, aby jim napsal prášky na spaní (pro jistotu).

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou velmi energičtí, takže je někdy těžké, aby se zklidnili a bez obtíží usnuli. Vždycky jim budou v hlavě vířit různé myšlenky a bude trvat dlouho, než skutečně zaberou. Potřebují tedy co nejméně vzruchů před ulehnutím. Pomohou jim meditace, jóga nebo horké relaxační koupele. No, a když ani to nepomůže? Pak sáhnou po homeopatických lécích, nakapou si na polštář levandulovou silici nebo si udělají heřmánkový čaj.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Emocionálně založené Ryby tráví spoustu času tím, že neustále brouzdají ve své mysli. Obvykle se spánkem nemají problém, zvláště když si k tomu pustí zvuky moře nebo šumění deště. Mají mimořádně živé sny, takže se mohou díky nim v noci budit. To si pak vezmou do ruky tužku a blok a začnou si do něj zapisovat to, co se jim zdálo. Nespavost je tak pro ně spíše požehnáním, kdy mohou uvažovat o všem, co se jim honí v hlavě.

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Eva

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz