Vedoucí pošty nejdřív nastoupila na neschopenku, nyní přišel trest. „Porušila naše interní normy. Na poště už nepracuje a náhrada škody jde za ní,“ uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

 

Bývalá vedoucí musí podle Vitíka zaplatit částku několik desítek tisíc korun. Na vše přitom zřejmě zůstala sama. „Finanční motivaci na dopadení pachatele jsme nevypsali,“ přiznal Vitík.

Obyvatele rozhodnutí pošty zaskočilo. „Nevěděli jsme, že bývalá vedoucí musí škodu uhradit. Nezabývali jsme se proto případnou sbírkou v její prospěch. Je nám jí ale líto,“ vysvětlila Blanka Hajdajová z obecního úřadu v Ježově.

Policisté podvodníka, který odjel ve třídveřovém stříbrném Renaultu Clio se zatmavenými bočními skly, ještě nedopadli. „Stále po něm ale pátráme,“ ujistila mluvčí policie Kamila Haraštová.

K netradičnímu podvodu došlo v květnu. Neznámý muž v bílé kombinéze přišel na poštu »dezinfikovat« peníze. Zatímco vedoucí pošty drhla v umyvadle mince, podvodník se s bankovkami vypařil. 

VIDEO: Pošta v Ježově na Kyjovsku je přímo v centru obce. Zloděj vydávající se za policistu pošťačku požádal, ať ho pustí dovnitř zadním vstupem.

Video
Video se připravuje ...

Pošta v Ježově na Kyjovsku je přímo v centru obce. Zloděj vydávající se za policistu pošťačku požádal, ať ho pustí dovnitř zadním vstupem. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
9 fotografií