Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kolik milenců je už moc? 10, 20 nebo 30? Čtenářky se nám svěřily!

  • 18. srpna 2017 | 06:00

    Počet sexuálních partnerů  během života je pro mnohé ženy něčím, o čem raději mlčí, protože se bojí odsouzení. Jak to, že chlap, který přizná padesát ženských v posteli, je považován za machra, kdežto jeho manželka s přiznanými deseti vypadá jako děvka? Kolik milenců jste měla vy a kolik naše čtenářky, které se nám svěřily?

  • Ideální počet partnerů

    Autor: iStock

    Ze studie, kterou provedli odborníci z univerzit v Nottinghamu, Bristolu a Swansea, vyplynulo, že v ideálním případě by obě pohlaví chtěla mít dlouhodobý vztah s někým, kdo měl předtím pouze dva sexuální partnery – a ne více než tři.

    Psycholog Stewart-Williams říká: „Na rozdíl od rozšířené myšlenky, že mužská promiskuita je tolerována, ale ženská nikoli, obě pohlaví vyjadřují stejnou neochotu zapojit se do vztahu s někým, kdo má bohatou sexuální historii.“ Ze studie dále vyplynulo, že průměrný počet předchozích sexuálních partnerů byl u žen 5,81 a u mužů 8,4. Pokud jde o Česko, průměrně muži vystřídají během života 12 partnerek, ženy pak sedm sexuálních partnerů.

     

  • Kolik milenců je příliš?

    Autor: iStock

    Průzkum provedený webem Superdrug Online Doctor vyzpovídal více než dva tisíce osob a zjistil, že pro většinu dotázaných je hraniční číslo sedmdesát. Zatímco ženy považovaly muže, kteří spali s patnácti ženami, za příliš promiskuitní, mužům už „vadí“ v opačném případě čtrnáct předchozích milenců.

    Jiná studie zjistila, že ženy by nešly do postele s mužem, který spal s více než šesti ženami, muži pak s ženou, která měla sex s více než jedenácti muži. To všechno je ale „jen“ statistika. Ve finále je pravda jediná: o počtu sexuálních partnerů lžou muži i ženy, a to i opačnými směry. Muži většinou skóre nadhodnocují, ženy snižují.

     

    Kvůli čemu by se ženy vzdaly sexu? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Kvůli čemu by se ženy dokázaly vzdát sexu? • VIDEO: Jiří Sládeček/iStock.com

     

  • Pavla (24), tři sexuální partneři

    Autor: iStock

     

    Nikdy jsem neměla pocit, že když nemám právě sex, jsem o něco ochuzená. Vždy jsem spala jen s těmi muži, s nimiž jsem měla vážný vztah. Nikdy bych nešla do postele s někým, koho neznám. Musím k němu něco cítit, jinak mě to nebaví. Sex je podle mě nejlepší tehdy, když máte vztah, protože se cítíte pohodlněji. Mí partneři byli ale zkušenější než já, což o mně se říct nedá. Nikdy jsem ale nevyzvídala, kolik jich měli přede mnou.

     

  • Martina (29), více než 25 partnerů

    Autor: iStock

     

    Sex není podle mě jen na to, abychom dělali děti. Pro mě je sex jako hra. Je to možnost zažít něco úžasného, nového a fantastického. A na to jen jeden partner nestačí. Muže beru jako nástroj, díky němuž můžu prožít velké potěšení. Nejsem vdaná, nemám stálého partnera, hlídám si, s kým spím, ale rozhodně se nebudu vyhýbat možnosti vyspat se s někým novým. Miluji flirtování a celý ten proces, který vede k sexu.

  • Hanka (41), pět až deset partnerů

    Autor: iStock

     

    Než jsem se vdala, měla jsem asi čtyři partnery, po svatbě jsem byla věrná manželovi. Když jsme se před třemi lety rozvedli, začala jsem si sexuálně více užívat. Myslím, že zvláště když nejste v dobré náladě, je fajn mít pravidelný sex, protože z vás dostane stres a napětí. Já beru sex tak trochu jako rituál. Je to pro mě nástroj, jak posílit mé sebevědomí. Díky sexu jsem uvolněná a pozitivní. Co jsem se ale naučila, je to, že je nutné udržet některé věci v tajnosti a neříkat partnerům úplně všechno.

     

  • Sára (23), jeden partner

    Autor: iStock

     

    Byli jsme spolu tři roky a nikoho jiného jsem neměla ani předtím, ani po něm. Ano, samota je blbá, ale spát s lidmi, o kterých skutečně nic nevíte, to je přece stresující. Nechci spát s někým jen proto, že to moje tělo potřebuje. Chci se zase zamilovat do sexy muže, který bude milovat mě, a s ním pak budu spát. Pro mě je erotogenní zóna mozek. Nemusím mít pohlavní styk, abych se cítila dobře.

  • Zuzana (32), 20 sexuálních partnerů

    Autor: iStock

     

    Můj přítel se mě nikdy na mou sexuální minulost neptal. Až jednou na to přišla řeč a mně vyklouzlo tohle číslo, blíží se dvaceti. Nepřemýšlela jsem o tom, jestli je to už moc, faktem je, že sex mám ráda, a když jsem studovala vysokou školu, na koleji jsem si prostě užívala. Neměla jsem vážnou známost, tak co. Sex mi dělal dobře, mohla jsem se krásně soustředit na studium. Ovšem po mém prozrazení se přítel začal chovat jinak, byl žárlivější a nikam mě nechtěl pouštět. Když jsem se někde zdržela, obviňoval mě, že mu jsem nevěrná. Tak jsem to skončila. Chápu, že ho možná to číslo zaskočilo, ale nemám zapotřebí nikoho přesvědčovat o své věrnosti.

     

    Anketa
    Zajímá vás, kolik měl váš partner před vámi sexuálních partnerů?
    Vždy, zajímá mě to
    31 %
    Jak kdy
    27 %
    Ne, nikdy se neptám
    42 %
    Hlasovalo: 174 čtenářů
    Děkujeme za Váš hlas!

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.