Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Atomic Blonde: Chladný zabiják v sexy balení. Charlize Theron na rvačky připravil balet

Fotografie
V souboji tajných agentů září Charlize Theron jako Atomic Blonde v českých kinech od 3. srpna.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
10. srpna 2017
12:16

Jak by vypadal James Bond říznutý Johnem Wickem, kdyby měl navíc sexy křivky? Nejspíš přesně takhle. Oscarová Charlize Theron právě září i v českých kinech jako agent bez emocí a kosí nepřátele ve špiónském souboji, kde je povoleno vše.

Berlín roku 1989, předvečer zbourání Berlínské zdi. Právě sem byla vyslána Lorraine Broughtonová (Charlize Theron, 42), tvrdá a svůdná špičková agentka MI6. Její úkol je zdánlivě snadný - zlikvidovat nemilosrdnou špionážní skupinu, která právě z neznámých důvodů zabila spojeneckého tajného agenta. Lorraine sama se však pár minut po příjezdu stává terčem určeným k eliminaci, ale podaří se jí přežít a musí spolupracovat s bezohledným šéfem berlínské základny Davidem Percivalem (James McAvoy, 38).

3599987:full:true:true

Na oba agenty ostražitě dohlíží vyšetřovatel MI6 Eric Gray (Toby Jones, 50) a vysoce postavený agent CIA Emmett Kurzfeld (John Goodman, 65), který byl vyslán z USA, aby monitoroval Lorraininu misi. V chladném předvečeru před rozebráním Zdi dosahuje napětí vrcholu. S krátícím se časem Lorraine využívá plný arzenál svých schopností k překonání všech překážek, poražení všech protivníků a pomstě za každou zradu – jak profesionální, tak i osobní.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  V souboji tajných agentů září Charlize Theron jako Atomic Blonde v českých kinech od 3. srpna.  - Vertical Entertainment, INT
Video se připravuje ...

Tenhle film se prostě nevyhne srovnání se snímkem John Wick (2014 a 2017). Pokud máte ale tenhle žánr rádi, určitě si Atomic Blonde, která je v českých kinech od 3. srpna, zaslouží pozornost. Tvůrci zvolili dokonalou atmosféru Berlína konce 80. let, kdy šlo o všechno - i v tajných službách. Za povšimnutí stojí také soundtrack Tylera Batese (52), který stojí i za hudbou ve snímku Strážci galaxie 2. (2017) nebo právě dokončovaného seriálu o komiksovém zabijákovi Punisher (2017). Co ale diváka zajímá nejvíc, jsou herecké výkony a hvězdy, které je podávají.

3599988:full:true:true

„Charlize... Tak ledová a bezstarostná,“ vzpomíná na natáčení James McAvoy. „Nechat si od ní nakopat zadek byla vážně čest. V tomhle filmu je opravdu fantastická,“ pokračuje herec. „Ať bylo jakékoli počasí, ať jsme byli jakkoli unavení, ona prostě přišla připravená se naplno prát v bojových scénách a hrát,“ dodává McAvoy. A má pravdu - výkon Charlize Theron je skvělý. „Bylo to jako na divokém západě,“ říká s úžasem Charlize Theron. „Sovětská KGB a východoněmecká Stasi tam stála proti americké CIA, britské MI6 a francouzské DGSE. Korupce na nejvyšších místech, úplatkářství, vydírání, násilí – to vše byl tehdy pro tyto agenty každodenní chléb.“

3599979:full:true:true

Protože hlavním agentem tohoto příběhu je žena, samozřejmě kromě kopů a všemožných lstí využívá i své ženské zbraně. A jde do toho odvážně, Charlize Theron se nezdráhala jít ani do lesbické scény. Milovníky akce ale hlavně nadchne opravdu výbornou akční scénou! „Bojové scény jsou vlastně jako tanec a já jsem vyrůstala na baletu. Miluji disciplínu. Přesto jsem pro tenhle film musela absolvovat tvrdý výcvik,“ říká Theron. Vyplatilo se. Samozřejmě je zajímavý i její střet s McAvoyem, oba si skvěle nahrávají na smeč. Dámskou část publika mohou zase nadchnout kostýmy, střídají se tu značky jako Dior, John Galliano, Burberry nebo Saint Laurent. Zkrátka, každý divák si tu najde to své - a neměl by o to přijít!

LucieLily ( 10. srpna 2017 16:53 )

Oba dva prostě miluju, tak i když akční filmy nejsou úplně můj šálek kávy to si ujít nenechám! ♥♥♥

Zobrazit celou diskusi