Začátek festivalu bude v Proluce a Šafaříkových sadech, v následujících dnech se přidají náměstí Republiky, U Branky a Zach's pub. Zahraniční produkce bude mít scénu v Inspiral Garden.

„Na pěti místech potkáte kromě hudby divadlo, food festival, výstavu, letní kino, dny módy, program pro děti. Hudební dramaturgie je rozdělena do několika programových linií,“ uvedla mluvčí největší hudební akce v Plzni Dominika Antonie Skalová.

Šestý ročník Živé ulice dá prostor plzeňským kapelám, které tvoří třetinu celého programu. Kromě například The Tap Tap, Tonyho Ducháčka a Garáže, Thom Artway zahrají třeba i Kníry, Frajara Putika, Lakuna a Burlesque. „Máme radost,  máme festivalové stálice, ale objevujeme a dáváme příležitost i mladým kapelám z místní scény, které rozhodně stojí za poslech,“ uvedl dramaturg Matěj Halaš.

Další hudební linii tvoří současná progresivní scéna v čele s interprety, jako jsou Wild Tides, No Distance Paradise, ROLE, KLUCI a OPAK DISSU.

Živá ulice dává velký prostor také nemainstreamové scéně. Chceme návštěvníky festivalu seznámit s projekty, které stojí za pozornost, ačkoli nejsou tak mediálně známé. Řada interpretů, kteří vystoupí, získala hudební ocenění nebo na ně byla nominována,“ uvedl Halaš.

Pop up bar Inspiral Garden nabídne zahraniční hudební produkci, kterou vybrali plzeňští Místní borci a spolek Conexis. Pod korunami stromů v Šafaříkových sadech zahrají muzikanti z Jihoafrické republiky, Itálie, Francie a Velké Británie. „Každý večer bude následovat silent party s jedinečnou dýdžejskou selekcí. Do sluchátek vám pustí elektro, house, breakbeat, ale i sedmdesátkové disko,“ řekla Skalová.

Už 10. až 12. července byl v Plzni divadelní blok. Hudební blok potrvá do 20. srpna a Živá ulice končí 3. září festivalem polévky v Prazdroji.

Fotogalerie
7 fotografií