Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Volkswagen dá na nové auto slevu až 260 tisíc. Kupec musí ale vrátit starý diesel

Autor: ČTK - 
8. srpna 2017
15:30

Německá automobilka Volkswagen poskytne slevu až 10 000 eur (asi 260 tisíc korun) těm zákazníkům, kteří si koupí nový vůz značky VW. A kteří zároveň protiúčtem dají starší model s naftovým motorem. Uvedla to v úterý agentura Reuters s odvoláním na informace společnosti.

Největší světová automobilka rovněž nabízí pobídky v hodnotě 1000 až 2380 eur na nákup vozu s alternativním pohonem, tedy elektrickým, hybridním a na zemní plyn. Všechny nabídky je možné využít od nynějška do konce letošního roku.

List Bild v této souvislosti v úterý napsal, že z ceny nového automobilu Golf srazí 5000 eur. Podle jeho informací, jejichž zdroj neuvedl, se nabídka vztahuje na jakoukoli značku koncernu, pokud kupovaný vůz je VW.

Ve Spojených státech úřady koncem července schválily plán VW na úpravu či odkup většiny naftových aut, kterých se týká skandál kolem falšování testů emisí. Dohoda předpokládá, že většina majitelů těchto aut obdrží odškodné 5100 až 10 000 dolarů (zhruba 118 000 až 232 000 korun). Majitelé se navíc mohou rozhodnout, zda budou požadovat opravu auta, nebo aby Volkswagen jejich vůz odkoupil.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s europoslankyní Ditou Charanzovou o Volkswagenu

Video  Charanzová: Volkswagen by měl Evropanům zaplatit.  - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

koliaska ( 12. února 2018 18:20 )

Nevím, ale mě to příjde teda jako super nápad. Jak jinak pobídnout lidi k nákupu auta na alternativní pohon? Podle mě je to rozhodně krok kupředu. Sama mám momentálně dieselového passata z https://www.truck1-cz.com/ a kdybych měla peníze na nové auto, tak bych této nabídky určitě využila.

Zobrazit celou diskusi