„Měla jsem spoustu varování v životě, že když nebudu poslouchat své tělo, tak to špatně dopadne,“ okomentovala pro deník Aha! své dřívější zdravotní patálie. „Teď jsem ve formě – hraju tenis, cítím se hrozně dobře,“ tvrdí nyní královna české country a snaží se tvářit, že je všechno v pořádku.

Jenže ve skutečnosti se musí potýkat s šílenou bolestí zad. „V určitém věku si člověk na nějakou tu bolest už zvykne. To se nedá nic dělat,“ krčí rameny Martinová, kterou trápí vychýlený obratel. „Není to věc, která by byla bez operace řešitelná, ale sportem a chiropraktikama se to dá aspoň nějak udržet, což je pro mě podstatný,“ vysvětlila.

Operačnímu sálu se chce vyhnout za každou cenu, i když by jí zákrok zřejmě ulevil. „To je ta poslední věc, na kterou bych šla,“ říká důrazně Věra, která mnohem více než lékařům důvěřuje péči léčitele Květoslava Zmrhala (50), s nímž i žije. „Jsme spolu tři roky a nehodláme na tom vůbec nic měnit,“ dodala.

Důležitá je podle ní zejména správná dávka pohybu. „Hlavně to nesmím přepínat. Musím se ale i hýbat, aby se zpevnily zádový svaly a všechno to nedržela jenom ta páteř,“ líčila country zpěvačka, která si kromě bolestí stěžuje také na nárůst váhy.

„Chce si to hlavně hlídat životosprávu, ale kila mi nejdou moc uhlídat. Vzhledem k tomu, že se mi jde pořád hýbat, tak si říkám, že to k věku nějakým způsobem patří. S tím je potřeba se srovnat,“ doplnila pro Aha! interpretka písně Až na vrcholky hor.

VIDEO: Věra Martinová na tenisovém turnaji celebrit přede dvěma roky.

Video
Video se připravuje ...

Věra Martinová opustila manžela a rozkvetla: Zářila na turnaji celebrit! Dušan Spáčil, Petr Soukup

Fotogalerie
27 fotografií