Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuzka (†28) vykrvácela po porodu: Zdrcený vdovec Marek popsal nejtěžší chvíle v životě

Autor: dce - 
8. srpna 2017
10:38

Zuzka (†28) a Marek (27) se nyní měli těšit z novorozeného miminka. Místo toho ale Marek bude o dítko pečovat sám, Zuzka totiž za podivných okolností v porodnici zemřela. Čerstvý vdovec už podal trestní oznámení a promluvil o bolestivém neštěstí.

Zuzka s Markem se vzali již před dvěma lety, na miminko se těšili a pečlivě se připravovali na jeho příchod. Porod ale nepřicházel, Zuzka odjela do nemocnice v úterý několik dní po termínu. To ji ještě poslali domů, ať dorazí ve čtvrtek. Po vyšetřeních ještě manželovi psala, že je v pořádku a na malé už se těší. Pak se odmlčela.

„Až po poledni jsem zjistil, že v jednu porodila, když mi doktor oznamoval, že nastaly komplikace a že se mám jít podívat na malého. Tehdy jsem se dozvěděl, že se mi narodil syn,“ řekl zdrcený Marek serveru Čas.sk.

Jenže později se dozvěděl zdrcující zprávu – jeho manželka po porodu vykrvácela. „Podle zdravotních záznamů proběhl porod téměř bez problémů. Dítěti však museli pomoci vakuovým přístrojem. Potom je ve zprávě o porodu hodinová díra. Zuzka v jednu porodila. Mezitím jsou zprávy o měření životních funkcí, které byly v pořádku. O hodinu později je záznam, že silně krvácí,“ uvedl Tomáš, bratr mrtvé Zuzky.

V bezvědomí Zuzku převezli na ARO, v půl třetí ráno zemřela. Nyní se čeká na výsledky pitvy. Podle serveru Pluska.sk už mladý vdovec podal na nemocnici trestní oznámení. „Nějak to s maminkou a tchyní zvládáme. Nejhorší ale je, že si ho Zuzka nemohla užít,“ prohlásil nešťastný Marek.

Věc už začal vyšetřovat Ústav pro dohled nad zdravotní péčí.

jity ( 8. srpna 2017 11:11 )

Moc smutné, chlapeček nikdy nepozná svoji maminku. Lékaři se neshodí, pokud pochybili, tak rodina se to nikdy nedozví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání