„Rodina je pro mě moc důležitá,“ přiznal nedávno Blesku Michal Dlouhý. O tom, že herec nemluvil jen tak do větru, svědčí ostatně i jeho snaha udržet za každou cenu vztahy s rodinou svého staršího bratra Vladimíra, kterého před sedmi lety zabila rakovina slinivky a žaludku.

V první řadě se Michal pravidelně vídá se švagrovou Petrou i se synovci, jedenáctiletými dvojčaty Jiřím a Janem. „Celou dobu s Petrou udržujeme kontakt, dokonce jsme se zrovna vrátili ze společné dovolené, kde byla i s klukama a svým přítelem, který je moc fajn,“ vylíčil dabér hollywoodských herců Brada Pitta (53) i Keanu Reevese (52).

Dohlíží ale i na neteř Danielu, kterou představitel Petra Máchala v pohádce ‚S čerty nejsou žerty‘ zplodil s první ženou Gabrielou, někdejší blízkou spolupracovnicí Václava Havla (†75). Vladimír se s dcerou na veřejnosti příliš neukazoval, jedinou výjimkou bylo předávání Českých lvů v roce 2009. Dlouhý, který tehdy získal sošku za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli, fotografům nadšeně zapózoval i s dcerkou.

O rok později ale herec zemřel, a nemohl tak už bohužel vidět, jak Daniela dospívá a roste do krásy. Nemohl se tak ani v loňském roce zúčastnit dívčina maturitního plesu. Zastoupil ho ale právě Michal a mladou dámu provedl v kole.

Po maturitě začala dcera Dlouhého chodit na vysokou školu, od podzimu tak studuje Obecnou biologii na Přírodovědecké fakultě UK. Ve volném čase pak Daniela pracuje ve Švandově divadle, kde jí brigádu sehnal právě strýček Michal. Ovšem dívka se nevydala v tátových šlépějích a nestala se z ní herečka. Místo toho v divadle vypomáhá jako uvaděčka.

VIDEO: Jak Michal Dlouhý hodnotí nového přítele Petry Jungmanové, vdovy po Vladimírovi?

Video
Video se připravuje ...

Michal Dlouhý: Vdova po bratrovi už má nového muže! Je to skvělý chlap! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
27 fotografií