S rakovinou slinivky se věhlasný architekt potýkal od roku 2015 a 13. února 2016 zákeřné chorobě podlehl. Když se v loňském roce, nedlouho po jeho skonu, sešli jeho nejbližší v čínské restauraci v Novém Boru, emoce sehrály svou roli a vše skončilo fiaskem. Zájmy nejmladšího Šípkova syna Artura (14) a jeho matky Leony Machálkové totiž údajně hájil zpěvaččin otec natolik horlivě, že fyzicky napadl dalšího designérova syna Dalibora. Ten se dokonce obrátil na policii.

Teď se ovšem zdá, že se rozbité vztahy podařilo zase slepit. Zřejmě vše urovnal čas. „Jsme na sebe milí a komunikujeme velmi slušně. Nedávno jsem se dokonce potkala s Bořkovým synem Daliborem, který mi chtěl někoho představit a bylo to moc milé,“ svěřila se Machálková, která s umělcem žila téměř deset let, než se v roce 2009 rozešli. Až do Bořkovy smrti si byli velmi blízcí, on zpěvačce fandil během její účasti v soutěži StarDance, ona mu zase byla oporou během jeho nemoci.

Kromě Dalibora se Leona nedávno sešla i s dalšími pozůstalými po Šípkovi, aby všichni společně vyřešili místo jeho posledního odpočinku na Olšanských hřbitovech. „Sešli jsme se všichni a společně se dohodli, jak hrob bude vypadat. Bude to krásný hrob, který bude odrážet Bořkovo dílo,“ řekla deníku Aha! Machálková s tím, že výzdobu hrobky bude mít na starosti architektův syn Milan (32), který vystudoval audiovizuální návrhářství.

Jelikož Milan dnes již trvale žije v Číně, pracuje na finální podobě náhrobku právě tam. Proto se také architekt hrobu zatím nedočkal, Milan totiž chystá na tátův hrob použít vzácný mramor, jehož dodání i zpracování trvá delší dobu.

Urna s ostatky Bořka Šípka, který byl za vlády Václava Havla (†75) dvorním designérem na Pražském hradě, zatím čeká ve sklárně v Novém Boru. Právě zde legendární umělec tvořil a na milované místo bral rád i syna Artura.

VIDEO: Machálková popsala, jaké má vztahy s rodinou po zesnulém Šípkovi

Video
Video se připravuje ...

Leona Machálková: Jaké má vztahy s dětmi Bořka Šípka? Je dobrá vůle... David Turek

Fotogalerie
58 fotografií