Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam se poděl šimpanz Michaela Jacksona? Je z něj malíř! Prodal obraz za 66 tisíc!

Autor: rc - 
7. srpna 2017
06:20

Byl to jeden z nejprominentnějších šimpanzů světa. Bubbles (překl. Bublina), kterému je dnes už neuvěřitelných 34 let, byl miláčkem zpěváka Michaela Jacksona. S králem popu jezdil po světových turné a tančil Moonwalk. Kde je slavný šimpanz dnes? Místo tance kreslí! Šimpanz, v němž dnes už málokdo poznává slavného kamaráda popového krále, prodal obraz za neuvěřitelných 66 000 Kč!

S Michaelem Jacksonem létal první třídou, jezdil s ním na světová turné, vystupoval s ním v televizních show a spával v pyžamu v dětské postýlce vedle jeho postele. Byl to nejslavnější šimpanz světa. Bubbles se narodil v biomedicínské laboratoři v Texasu a v pouhých osmi měsících si ho koupil Jackson, který ho vzal do Hollywoodu a nechal ho vycvičit slavným šimpanzím trenérem Bobem Dunnem. Jacksonovi bylo tehdy pouhých čtyřiadvacet let a roztomilého šimpanze měl jako své dítě.

V roce 1987 se Bubbles dokonce objevil v Michaelově klipu Leave Me Alone a od té chvíle z něj byla světová hvězda. Dokonce se naučil i zpěvákův pověstný tanec Moonwalk. Bubbles nechyběl ani na společenských akcích. V roce 1991 se spolu s Jacksonem zúčastnil svatby herečky a zpěvákovy velké přítelkyně Elizabeth Taylor. Ta si tehdy brala za manžela Larryho Fotenskyho a byl to právě Bubbles, který jim přinesl snubní prstýnky.

Bubbles však nakonec musel od Jacksona pryč. Rozkošný šimpanz rostl velmi rychle a už nemohl bydlet ve zpěvákově domě. K jeho štěstí se ho ujal Dunn.  Zpěvák si čas od času šimpanze k sobě brával, ale nakonec s tím přestal kvůli dětem. Podle zpěváka se šimpanz začal chovat agresivně. Podle Dunna Bubbles na koncertech nesmírně trpěl. Nesnášel velké davy a křik fanoušků.

Nakonec však Bubbles našel opravdovou rodinu. Dunn slavného šimpanze svěřil do rukou Patti Ragan, která se o šimpanze stará na Floridě. Jackson svého starého kamaráda nikdy nenavštívil. Bubbles si měl s králem popu žít jako v bavlnce, ovšem někteří tvrdí opak. La Toya pro DailyMail řekla, že prý jednou zpěváka viděla, jak praštil Bubblese do tváře a kopl ho do břicha. „Michael mi řekl: Necítí to. Je to šimpanz. Učím ho disciplíně.“ Zpěvačka Sheryl Crow s Jacksonem vystupovala na jeho turné 1987 BAD tour a tehdy prý zpěváka viděla, jak bodl šimpanze kuličkovým perem.

Ovšem Ragan, která se teď o Bubblese stará, popírá, že by byl v minulosti zneužíván. „Nebyla jsem tam, ale myslím si, že byl hodně milován, protože má milou povahu,“ řekla pro DailyMail.

Bubbles teď žije poklidným životem na Floridě a místo vystupování na koncertech, účinkování v televizních show a nahrávání videoklipů si hraje s ostatními šimpanzi a věnuje se naprosto jiné umělecké profesi. Šimpanz, který byl kdysi tanečníkem, se dal do malování a dokonce prodal obraz za 66 000 Kč!

Bubbles v Jacksonově videoklipu:

VIDEO: Jacksonův šimpanz Bubbles mohl umět mluvit

Video  Jacksonův šimpanz Bubbles mohl umět mluvit.  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi