„Tuto knihu jsem nečetl a číst nechci, ale z toho, co jsem o ní slyšel, usuzuji, že je to kniha senzacechtivá, plná polopravd, lží a schválností, včetně informací o našich soukromých setkáních. Po léta se setkávám s tisíci lidmi a jsem pobouřen tím, že autorka několik takových setkání zneužila k tak nepřátelskému kroku a zapletla je do svého bláznivého světa,“ řekl tehdy Blesku prezident Václav Havel, který byl knihou Ireny Obermannové šokován.

Spisovatelka se však negativních reakcí nezalekla a za knihou si stojí dodnes. "Nevidím nic špatného na tom, když člověk napíše knihu plnou lásky. A ani si nemyslím, že spisovatel se má dovolit, jestli může. Václav Havel tu knížku četl a napsal mi na ni krásnou reakci," řekla Obermannová v rozhovoru pro časopis Téma.

Rozpovídala se také o tom, že ji v té době nikdo nekonfrontoval na přímo. Všichni prý pomlouvali pouze za zády. "Všichni to byli takzvaní ochránci Václava Havla, aniž by ho chránili skutečně. Chránili ho špatně a na nesprávných místech," dodala Obermannová, která se v současné době vrací na výsluní. Česká televize dokonce uvede seriál Trapný padesátky, jehož je autorkou.

Video
Video se připravuje ...

Irena Obermannová o své Tajné knize Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Irena Obermannová přiznala, že potřebovala pomoc psychologa Jan Jedlička, Hana Hoschlová

Fotogalerie
24 fotografií