Herečky spolu desítky let hrály na jedné scéně, konkrétně v Divadle ABC. Byly si vždy velmi blízké, trávily spolu každou volnou chvilku, a dokonce spolu každoročně jezdily i na dovolenou k moři.

Naďa poskytla oporu také kamarádčině rodině, když v roce 2009 Fialové zemřel milovaný manžel Pavel Háša (†80) a Květa se s ním nemohla jít naposledy rozloučit, jelikož ležela v nemocnici a bojovala s plicní embolií. Zlomenou dceru Zuzanu Hášovou tak na smutečním obřadu utěšovala právě Naďa.

Přede dvěma lety ovšem zasáhl krutý osud a u představitelky Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe propukla Alzheimerova choroba. Konvalinkovou to natolik zasáhlo, že zrušila oslavu narozenin. Neměla vůbec chuť se v takové chvíli radovat. Postupem času se ale ovšem se smutnou zprávou srovnala a rozhodla se, že Květě zkusí pomoct.

Naďa jezdí za Květou do Alzheimercentra do Průhonic,“ nechal se pro deník Aha! slyšet člen místního personálu. „Dává jí na ucho svůj mobil a spojuje ji tak s okolním světem,“ dodal zdravotník.

Také majitel agentury Harlekýn, kde Fialová do posledních chvil hrála, tuto informaci potvrdil. „Naďa vytočí číslo a Květa se mě ptá, kdy pojedeme zase na zájezd. Volá i mého syna Aleše,“ uvedl Václav Hanzlíček. „Říkala, že si všechno píše do notýsku, aby to měla černé na bílém,“ dodal pro Aha!.

Kromě představitelky Květušky z oblíbené komedie Adéla ještě nevečeřela za Květou do Průhonic jezdí i další návštěvy. Nejen její známí z celé republiky, ale v první řadě také dcera Zuzana (55), která za maminkou dojíždí pravidelně.

VIDEO: Vlastimil Harapes jednu dobu s Květou vůbec nemluvil, když ho urazila jedna její narážka. Poté, co onemocněla, jí ale odpustil.

Video
Video se připravuje ...

Konec nenávisti Harapese a Fialové? Tanečník vzkazuje: Květo, vše zapomenuto! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
44 fotografií