Příběh se sice odehraje opět na fiktivním řeckém ostrově Kalokairi, avšak tentokrát Meryl Streep (68), Pierce Brosnan (64), Colin Firth (56) a Amanda Seyfried (31) nebudou natáčet na řeckém ostrově Skopelos v Egejském moři. Štáb míří na chorvatský Vis.

Chorvaté je zlákali přívětivějšími cenami, nabízejí totiž filmařské pobídky a méně byrokracie. „Ostrované jsou naštvaní, film byl pro nás a pro turistiku velice důležitý,“ stěžuje si starosta Skopelu Christos Vajludis. Aby ne, když tam tehdy produkce utratila pěkných pár milionů...

Naopak ostrované chorvatští mají radost, že u nich bude spát a hodovat na 700 lidí od filmu, které budou brzy jistě následovat zástupy fanoušků. V zálivu Barjoška na západní straně ostrova už se budují kulisy, aby 5. září mohly přijet hollywoodské hvězdy.

Snímek Mamma Mia: Here We Go Again! mají mít dotočený do půlky října a premiéra je avizována na červenec 2018. Dějově zčásti jedničku předskočí, přičemž mladou Donnu (Meryl Streep) prý ztvární Lily James (28), herečka známá mj. z Panství Downton.

Film vznikl podle divadelního muzikálu, který napsala mužská polovina švédské legendy ABBA – Benny Anderson (70) a Björn Ulvaeus (72). Oba dohlíželi na první film a nechybějí ani u druhého. Napřed se Mamma Mia! hrála v londýnském West Endu (1999), trhala rekordy na Broadwayi. Česká verze se hraje od roku 2014 a střídají se v ní třeba Leona Machálková, Helena Vondráčková, Hana Holišová, Petr Kotvald, Jiří Langmajer či Roman Vojtek.

VIDEO: Pierce Brosnan zpívající ve filmu Mamma Mia!

Video
Video se připravuje ...

Pierce Brosnan zpívající ve filmu Mamma Mia! youtube

Fotogalerie
13 fotografií