Má před sebou ale ještě dlouhou cestu. „Tak určitě to považuju za velký zázrak a děkuji pánu Bohu. Rozhodně ale není důvod k radosti. Hlas se mi vrátil asi z pětatřiceti procent,“ řekl Blesku herec a producent, který prý týdně trénuje. „Vždycky se někam zavřu a zkouším křičet, šeptat, prostě dělám všechno to, co nás učili ve škole,“ pokračuje Pomeje.

Vyhráno ale vůbec nemá. Až příští týden se dozví, zda rakovinové buňky odstraněním dvoucentimetrového nádoru na hlasivce a ozařováním vymizely všechny. Pokud ne, musí na velkou operaci, po které následují chemoterapie, a to by utichl navždy. „Pokud v krku už ty nemocné buňky nebudou, mám našlápnuto k tomu, že bude líp. Můj hlas se mi už ale úplně nevrátí nikdy. Nanejvýš z pětaosmdesáti procent a to může trvat i rok a víc,“ vysvětlil Pomeje.

Začal lépe mluvit, protože rána po operaci začala zarůstat zdravými buňkami a splaskávat začal jeho spálený krk. „Nečekal jsem to a ani lékaři takhle rychle. Hlas mi naskočil před čtyřmi dny, ale jak říkám, mám velký strach z vyšetření, které mě čeká. Proto nejásám, jsem pověrčivý. Vždyť za měsíc už nemusím mluvit vůbec a bude to provždy neměnné. Jsem poprvé v životě opravdu velmi pokorný,“ prohlašuje tiše Jirka.

VIDEO: Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii!

Video
Video se připravuje ...

Takhle ničí Pomejemu rakovinu! Ozařování probíhá na dětské onkologii! Dan Černovský

Fotogalerie
26 fotografií