V neděli 30. července začaly opravy dálnice D8 od Prahy k obci Zdiby, které budou rozděleny do několika etap. Jejich dokončení je plánováno za více než dva roky. V rámci prací dojde ke kompletní výměně povrchu dálnice. V některých částech bude dálnice navíc rozšířena. Jedná se především o části, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy z dálnice, jelikož tu bylo v minulosti hned několik těžkých nehod. Kompletně vyměněn bude také most přes dálnici u obce Zdiby.

D8 je pověstná problémy se stavbou:

Video
Video se připravuje ...

Dron proletěl nad nedostavěnou dálnicí D8: Takhle odklízejí její zával David Malik, Matěj Šrám

Několik etap

V rámci první etapy proběhnou v některých částech úseku práce na rozšíření komunikace. Tato etapa zasáhne do provozu v místě jen částečně. Od druhé poloviny srpna začne druhá etapa prací, která si vyžádá větší omezení. Pracovat se bude ve středním dělícím pásu, tudíž rychlé pruhy v obou směrech budou uzavřeny.

Po dokončení prací ve středním pásu se práce přesunou na část dálnice směrem do Prahy a provoz bude veden v části na Ústí nad Labem. Následně se dělníci přesunou na opačnou část. V zimě však práce na nějakou dobu ustanou a dělníci se sem vrátí opět na jaře.

Práce na sedm kilometrů dlouhém úseku budou probíhat každý den v době od 7 do 18 hodin a také někdy i o víkendu. „Společnost EUROVIA CS si je plně vědoma toho, že stavební práce v daném místě dálnice D8 před Prahou můžou způsobovat dopravní komplikace. Z tohoto důvodu byly práce rozděleny do několika navazujících etap, aby byl zachován provoz, i když omezený. Věříme, že odměnou za trpělivost řidičů i místních občanů jim bude nově opravená a bezpečnější komunikace,“ uvádí Iveta Štočková, tisková mluvčí společnosti.

Podívejte se, jaké problémy byly se stavbou této dálnice:

Fotogalerie
30 fotografií