Muž, který v má trestním rejstříku již několik zářezů, byl teprve v květnu propuštěn z vězení. Teď to ale vypadá, že se tam brzy bude muset vrátit. V pátek totiž vyrazil s nožem na poštu ve Skřípově, kde požadoval peníze. Žena, kterou nožem ohrožoval, ale spustila nouzové tlačítko, a tak muž raději utekl.

Zalarmovaná policie začala všemi dostupnými silami za pomoci vrtulníku prohledávat přilehlé lesy a pole. Informace, že by se měl muž nacházet v kukuřici, se později nepotvrdila.

Po 13. hodině odpoledne bylo mužům zákona nahlášeno další přepadení. Tentokrát si kriminálník vybral obchod v Hradci nad Moravicí, kde od prodavaček ukořistil 8 500 korun, a jeho popis odpovídal muži, který ráno přepadl také skřípovskou poštu.

Policisté se tak podle informace, že muž směřuje do Opavy, přemístili k cyklostezce u řeky Moravice. Po chvíli skutečně osobu, která odpovídala popisu, dopadla. Lupič tvrdil, že v době přepadení seděl v jedné z kaváren v Hradci, po ověření se ale zjistilo, že to není pravda. Policii zaujaly také škrábance na jeho rukou.

„Řekl, že to má od sexu, nicméně 250 metrů od místa zadržení tohoto muže byly u řeky nalezeny věci pocházející z loupeže. To znamená šuplík, část peněz, které nestihl v rychlosti pobrat, oblečení, které měl u loupeže, a nůž, který hodil do vody a který byl posléze vyloven,“ informoval kriminalista Martin Válek.

Podle něj byl muž dopaden po půl hodině od druhého přepadení. Nejprve prý zapíral, pak ale svůj čin přiznal. Po dvou měsících na svobodě si svým chováním nejspíš pojistil návrat za mříže, kde může strávit dva roky až deset let.

Fotogalerie
3 fotografie