Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

13měsíční holčička v Egyptě chytila neznámý virus. Letěl pro ni vládní speciál

Autor: vei - 
29. července 2017
17:00

Nečekaný návrat z Egypta zažila rodina teprve 13měsíční holčičky ze Slovenska. Napadl ji zatím neznámý virus. Zpět do vlasti ji proto z Hurghady dopravil vládní speciál. Nakaženi jsou i rodiče. Všichni jsou v nemocnici. 

Zatím neznámým virem se nakazila celá slovenská rodina v egyptském letovisku Marsa Alam. Podle serveru TVnoviny.sk je na tom nejhůř právě 13měsíční holčička. Po celém těle má puchýře.


„Mohu potvrdit, že byl zajištěný bezpečný transport pasažérů,“ řekla mluvčí slovenského ministerstva zdravotnictví Zuzana Eliášová. V letadle byl tým lékařů z nemocnice sv. Michala v Bratislavě.

Podle portálu má dívenka vážné infekční onemocnění a její stav se stále rapidně zhoršuje. Vše propuklo během pobytu v oblíbené turistické destinaci Marsa Alam v Egyptě, kam cestují na dovolenou také čeští turisté. Kromě dívenky a rodičů byl na dovolené také její bratr.

Transport z Egypta byl nutný, protože místní nemocnice nemá potřebné vybavení pro tento typ onemocnění. Na doporučení lékařů proto bylo potřeba rodinu co nejrychleji přepravit zpět na Slovensko. Z letiště odjeli všichni turisté rovnou do nemocnice na Kramárech.

Zdravotní pojišťovna, u které byla rodina během dovolené pojištěná, dokázala zabezpečit letecký převoz až v neděli v podvečer. I proto se slovenské Ministerstvo vnitra rozhodlo do Egypta poslat letecký speciál.

Podle informací tvnoviny.sk muselo nakažené převážet speciální vozidlo a momentálně se všichni čtyři nachází v karanténě na bratislavských Kramároch.

0612 ( 22. srpna 2017 21:38 )

 Tak tohle mě baví, závistivci, co nemají na dovolenou u moře Prosím vás, kde vám nalhali, že dítě nesmí k moři? U moře je zrovna takové vedro jako už tady u nás a například u dětí s atopickým ekzémem je dokonce doporučováno a rozhodně ne až od 3 let, z jaké doby pochází vaši doktoři?? A co děti, jejichž rodiče bydlí u moře? Nevšimla jsem si, že by se děti z jižnějších zemí stěhovaly s rodiči na 3 roky na sever... Každý z vás by byl rád, kdyby pro vás letěl vládní speciál, kdybyste byli v nouzi, nebo hůř, vaše děti. Rodiče měli zajištěné pojištění, takže předpokládám, že pojišťovna se postará o náklady. Platíme daně, staráme se o funkčnost státu, proč by se stát nemohl postarat o nás? Akorát máte plnou pusu keců, ale v hlavě prázdno ;)

wildcat ( 30. července 2017 09:49 )

Chudinka dítě, trpí za své blbé rodiče. Matka se potřebovala opálit a teď si to bude vyčítat. Vytratil se obyčejný selský rozum. Takto malé dítě určitě rádo cestuje někam do horoucích pekel.

tgbg ( 30. července 2017 08:23 )

Tak za komunistů nemyslitelné!!! Žádný Egypt, žádné letadlo!!!!

mazliva.samicka ( 30. července 2017 07:14 )

V hlavě silně nablito.....Přece nebudou sedět doma...a..kvůli prckovi se nějak omezovat...Prostě akce musí být za každou cenu....

asijo ( 30. července 2017 04:05 )

Tebe by tam hodili do moře.

Zobrazit celou diskusi