Od dětství trpěla nadváhou: Teprve nemoc ji donutila zhubnout o 50 kilo!

Chenise Nupp před a po proměně
Foto: instagram.com
30. července  2017 
 06:00

Když bylo Chenise Nupp dvacet let, předepsal jí lékař prášky na vysoký krevní tlak a upozornil ji, že její váha v tak nízkém věku není ideální. Sama Chenise nedokázala uvěřit, že v tak mladém věku potřebuje tyto léky, a rozhodla se, že své zdraví bude brát vážněji.  

Nadváha mladou Chenise trápila již od dětství. Přestože vyzkoušela pár diet, její původní váha se jí vždy vrátila. "Měla jsem pocit, že to nic nezmění. Že budu mít zkrátka vždycky nadváhu," uvedla Chenise. 

Smířena se svým osudem ztratila jakoukoliv naději. Až do chvíle, kdy jí její spolupracovnice řekla o operaci žaludku, díky které její manžel zhubl. Chenise se rozhodla poradit se se svým lékařem o tom, zda je tato operace vhodnou volbou. I před operací však musela zhubnout alespoň o sedm kilogramů.  

Nejprve vyřadila ze svého jídelníčku většinu zdrojů sacharidů a přestala pít sladké limonády a nápoje obsahující bublinky. Do svého denního programu zařadila také pohyb. Chodila na procházky a věnovala se plavání. Díky změně stravy a pravidelnému pohybu zhubla Chenise o požadovaných sedm kilogramů, a mohla tak podstoupit laparoskopickou gastrektomii. 

Po operaci ale v hubnutí pokračovala dál. Její jídelníček se skládal z ovoce a zeleniny a zaměřila se na potraviny obsahující vysoký podíl bílkovin. Nadále se věnovala plavání a procházkám se svými psy a začala se věnovat také volejbalu. "Jsem v podstatě chodícím důkazem, že se člověk nemusí trápit v posilovně. Dá se zhubnout i jinak," vypráví Chenise. 

Od její operace uběhla nějaká doba a Chenise zhubla dohromady o padesát kilogramů. Našli se lidé, kteří jí tvrdili, že zhubla díky operaci, kterou podstoupila. Chenise se však brání, že si musela hlídat stravu a hýbat se stejně jako kdokoliv jiný, kdo chtěl zhubnout. "Není to záležitost jednoho dne. Musíte se změnit," uzavřela vyprávění. Dnes nepotřebuje žádné léky a je pyšná na své zdravější já. 

Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji