S nástupem srpna musejí obyvatelé Prahy 7 počítat s novou dopravní komplikací. Skoro celou druhou polovinu letních prázdnin totiž neprojede žádná tramvaj mezi Vltavskou a Strossmayerovým náměstím, kde budou pracovníci pražského dopravního podniku provádět opravu trati.

Linky číslo 1 a 25 budou kvůli této akci v úseku Maniny – Strossmayerovo náměstí jezdit odklonem přes zastávky Ortenovo náměstí, Nádraží Holešovice a Výstaviště Holešovice. Tramvaje číslo 6 pojedou od Masarykova nádraží přes Bílou labuť a Vltavskou do zastávky Dělnická, kde ukončí svou jízdu. Dál budou tyto vozy pokračovat jako dočasná linka číslo 36, která bude jezdit po trase Dělnická – Nádraží Holešovice – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky – Bílá labuť.

První srpen

Odklon od běžné trasy čeká také spoje s číslem 12. Mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm Holešovice pojedou tyto vozy přes Veletržní palác. Všechna tato omezení začínají v úterý 1. srpna půl hodiny po půlnoci, předpokládaný konec uváděných změn je v neděli 27. srpna.

Práce na tramvajové trati v létě komplikují situaci také v oblasti Palmovky. Podívejte se, jak vypadá oprava v této části Prahy 8: