Jubilejní 25. ročník multižánrové akce, která se uskuteční 4. – 5. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou, představí hudební pecky i projekt pro dobrou věc. Hlavní část festivalu se věnuje aktuálním hudebním projektům nezávislé česko-slovenské scény. Mimo to si posluchači užijí objevy i známé perličky z Polska a Maďarska, USA a dalších zemí. 

Pořadatelé festivalu Beseda u Bigbítu definitivně uzavřeli program jubilejního 25. ročníku festivalu a ukotvili neméně zajímavý doprovodný program. Hvězdy alternativní hudební scény se představí na třech scénách, každý si tak vybere který projekt mu sedí nejvíc. Celkově se mohou návštěvníci těšit na více jak padesátku koncertů, autorských čtení, divadelních představení a dalších uměleckých vystoupení.

V Tasově se letos představí elektronická producentka Zagami Jericho, song-writerské duo MIMO, kytarově-osmdesátkoví Flash Boy, downtempoví Voj&3ska a indie-rockoví Ette Enaka. Pořadatelé si tak s výběrem dali opravdu záležet. Dále se návštěvníci mohou těšit na elektro-pop v podání skupiny Midi Lidi, slovenskou Katarzii nebo legendární Priessnitz. Jedním z vrcholů bude vystoupení švédské zpěvačky s uhrančivým hlasem Anny von Hausswolff.

Letošní ročník také nezapomíná na potřebné. Součástí festivalu bude uvedení speciální LP desky. Ta bude obsahovat deset skladeb deseti českých kapel, výtěžek z prodeje půjde na dobrou věc. Z Tasova si tak hudební labužníci odnesou nejen neopakovatelný zážitek, ale také vinyl s výběrem toho nejlepšího. 

Akce se koná 4. a 5. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou.

Fotogalerie
7 fotografií