Sloní mládě Chandru oslaví tuto sobotu teprve svůj třetí týden na tomto světě. Ošetřovatelé jsou ale spokojeni s tím, jak Vishesh o své mládě pečuje a vypadá to, že již od zítřka by mohli s trochou štěstí někteří návštěvníci malého slona navštívit.

„Bude samozřejmě potřeba, aby lidé v pavilonu nebyli příliš hluční, čímž by mohli Vishesh rozrušit,“ komentoval při setkání s novináři ředitel ostravské ZOO Petr Čolas. Podle něj nechtějí ošetřovatelé zbytečně riskovat komplikace.

Video
Video se připravuje ...

Malý Chandru se zatím raději nevzdaluje od své matky. S trochou štěstí ho ale návštěvníci budou moci navštívit... Soňa Molatová

„Nebudeme mít přesně stanovené hodiny, v kolik se lidé budou moci dostat do pavilonu. Bude to náhodné, většinou přibližně na hodinu s tím, že pokud začne být mládě se samicí nervózní, doba se zkrátí,“ informoval Čolas s tím, že pokud vše bude v pořádku, jsou připraveni i na opak. „Pokud ale budou návštěvníci spořádaní a slůně s matkou budou v pohodě, nikdo z ošetřovatelů nebude přesně stopovat, jestli jsou dveře pavilonu otevřeny přesně hodinu, nebo hodinu a čtvrt,“ dodal Čolas.

Zbytečně stresové situace by pro zvíře mohly nastat ve chvíli, kdy by si jej například lidé chtěli fotit s blesky, hlučili anebo vstupovali mimo návštěvnickou zónu.

Fotogalerie
7 fotografií