Do Valašské ulice přivolali muže zákona svědci, kteří ničitele spatřili přímo v akci. Obcházel auta a ulamoval stěrače, které pak pohodil na zem. Když byl se svým „dílem“ spokojený, odešel domů.

Strážníci záhy zjistili, o koho se jedná. A nestačili se divit, když se přímo od vandala dozvěděli, proč demoloval cizí majetek. „Své chování vysvětlil tak, že sám nikdy auto nevlastnil, a tak měl na majitele vozidel vztek. Ulamováním stěračů se dle vlastních slov uklidňoval,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Devětačtyřicetiletý muž zkoušel pevné nervy strážníků, když jim předložil vojenskou knížku s nalepenou fotografií modelky. S chabým pokusem o legrácku ale neuspěl. A v diskuzi se strážníky na videozáznamu mu záhy došly argumenty.

„Proč si vyléváte vztek tímto způsobem? Ti lidé za nic nemohou a vy jim ničíte majetek,“ ptá se policista. A usvědčený ničitel jen opakuje, že nemá rád auta. Protože škoda v součtu přesáhla pět tisíc korun, případ převzala republiková policie. Frustrovanému vandalovi hrozí stíhání pro trestný čin. 

Video
Video se připravuje ...

Muž (49) záviděl lidem auta, protože nikdy svoje neměl, ulamoval jim proto stěrače. Městská policie Brno

Fotogalerie
6 fotografií