Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adam (14) z Brna unesl sestru (2)? Vypátrali je na letišti v Maďarsku

Autor: ČTK ljš - 
26. července 2017
06:55

Sourozenci Adam (14) a Miriam (2) z Brna zmizeli z domova, když byla matka v práci. Ještě ráno byli doma, odpoledne syn matce odmítl v telefonu říct, kde se sestrou jsou. Policie je vypátrala až na letišti v Maďarsku.

Obě děti byly podle policie ještě v úterý ráno doma ve Voroněžské ulici. V devět hodin dopoledne odešla matka do zaměstnání, když se vrátila v patnáct hodin, děti doma již nebyly. Žena kontaktovala syna telefonicky, ale ten jí odmítl sdělit, kde se se sestrou nachází, uvedla policie v databázi pohřešovaných.

Pátrači pracovali i s variantou, že dvojice se už nemusí nacházet na českém území. To se nakonec potvrdilo. Maďarská policie pohřešované děti vypátrala na letišti v Budapešti. ČTK to řekla mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková.

Policie vedla obě děti v databázi Dítě v ohrožení, což je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. "Obě děti jsou v pořádku a aktuálně řešíme jejich převzetí rodiči," uvedla Cejnková. Podle prvotních informací jely děti navštívit otce, který žije v zahraničí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání