Zákrok podstoupil Potměšil na podzim minulého roku v pražské Fakultní nemocnici v Motole. Lékaři mu vyoperovali nemocnou část jednoho obratle bederní páteře. Jednalo se o akutní operaci, kterou provedl největší český specialista v oboru spondylochirurgie prof. MUDr. Jan Štulík, CSc. (49).

Zákrok rozhodně nebylo možné odkládat, nejen kvůli velkým bolestem pacienta, ale zejména proto, že špatná kost páteř značně zatěžovala. Páteř se tak mohla zlomit a oblíbený herec by tak ochrnul! Přestože byla operace úspěšná, záhy po ní se objevily komplikace, které způsobily zánět v těle.

Dlouhých devět měsíců tak Potměšil, který se do srdcí diváků zapsal též rolí laskavého gynekologa Aleše Čížka v seriálu Ordinace v růžové zahradě, vůbec nezvedal telefony. Nyní už je ale naštěstí z nemocnice doma a jeho stav se den ode dne zlepšuje. Musí ovšem vzorně cvičit, což Ladislav nepodceňuje. „Jsem po velmi těžké operaci a učím se chodit,“ svěřil se deníku Aha!. „Ale nezlobte se, nechci to víc rozebírat,“ dodal unaveně.

Velkou radost z jeho uzdravování má hlavně hercova rodina, která mu pomáhá se vším, co je potřeba. „Léčba nešla urychlit. Tatínek byl ale moc statečný a v nemocnici o něho bylo dobře postaráno,“ uvedl pro Aha! syn Jan Potměšil (38) s tím, že v domácí péči se o Ladislava stará jeho žena, herečka a dabérka Jaroslava Brousková (67).


„Trvalo to opravdu dlouho, tatínek už je ale doma, maminka se o něho vzorně stará a celá rodina ho neustále navštěvuje,“ doplnil Potměšilův syn, který je dramaturgem taneční soutěže StarDance.

VIDEO: Na videu k 10. narozeninám Ordinace (v roce 2015) uvidíte i záběry z prvních čtených zkoušek Ladislava Potměšila a Daniely Šinkorové.

Video
Video se připravuje ...

Ordinace slaví 10 let: Známe všechna tajemství ze zákulisí! Petr Macek, Jan Jedlička, TV Nova

Fotogalerie
37 fotografií