Intimní existence v 25hodinové performance v extrémní fyzické výzvě je unikátní setkání tří  nezávislých choreografek a performerek Miřenky Čechové a Sabine Seume a Markéty Vacovské.

Zavřít se do skleněného kvádru není jen tak, ačkoli je jedna strana otevřená. Žádná klimatizace tady totiž není. V blízkosti jsou však alespoň větráky. A v případě deště jsou ženy kryty střechou z plachty. A na osvěžení mají na dosah lahve s vodou, které lemují prosklené doupě.

„Po celou dobu budou dodržovány všechny potřeby pro zachování  životně důležitých funkcí organismu, mezi které patří mimo jiné proces spánku, příjem potravy, látková výměna organismu,“ prozradila Jana Zichová, mluvčí Werichovy vily.

Video
Video se připravuje ...

Začátek performance Eva Fornálová

V programu je tak například zapsaný čas čaje o páté i čas večeře a snídaně. Kochat se unikátním vystoupením můžete až do neděle do šesté hodiny večerní. A dle ohlasů prvních návštěvníků to stojí za to. „Je to fascinující,“ šeptal návštěvník Adam, který nechtěl narušit hudební doprovod svým hlasem.

Zahrada Werichovy vily je již druhým místem, kde je projekt Momentum festivalu Nultý bod představen očím voyerů. Premiérově byl projekt realizován na Piazete Národního divadla, což je ve srovnání s komorním prostorem zahrady u Čertovky prostor mnohem exponovanější, což s sebou neslo nutné úpravy. Z tohoto důvodu je dnešní performance v naturálním a harmonickém místě zahrady Werichovy vily jiná a svým způsobem unikátní.

Fotogalerie
34 fotografií