Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Miroslava (†46) v Chorvatsku zabilo zábradlí: Hotel se rozpadá, tvrdí turisté

Autor: ČTK, max - 
22. července 2017
10:27

V chorvatském letovisku Opatija v úterý zemřel šestačtyřicetiletý Čech. Spadl na něj 200 kilogramů těžký kus betonového zábradlí. Vedení hotelu obvinilo českého turistu, že si smrt způsobil sám. Podle návštěvníků hotelu je však budova v zoufalém stavu a na internetu nešetří kritikou.

Muž zemřel na následky četných zranění, které utrpěl poté, co na něj spadlo těžké betonové zábradlí, ke kterému si na balkonu přivázal houpací síť. Chorvatská policie uvedla, že šlo o nešťastnou náhodu, a vyloučila, že by byl spáchán trestný čin. Přesné okolnosti neštěstí se však stále vyšetřují.

Vedení hotelu Belvedere v tiskovém prohlášení Čecha víceméně obvinilo z toho, že si smrt přivodil vlastní vinou. „Podle zatím dostupných informací si host na balkoně uvázal improvizovanou houpačku z provazů a plátna, na které měl v úmyslu se houpat. Poté na houpačku buď skočil, spadl, nebo někdo skočil na něj a z nějakého důvodu byl tlak tak silný, že to strhlo betonové zábradlí balkonu, které mu spadlo na hlavu. Muž byl na místě mrtev,“ uvedlo vedení hotelu.

Předchozí návštěvníci však na turistickém webu TripAdvisor nešetří kritikou ubytovacího zařízení. V několika recenzích snaží od koupi pobytu odradit další možné hosty. Tvrdí, že zařízení je v dezolátním stavu a je podivuhodné, že má vůbec povolení fungovat. Podle jiných zdrojů je letošní sezona pro hotel poslední, jelikož objekt se prý bude prodávat.

jany ( 22. července 2017 14:48 )

spadlo zabradli....ke kterému si na balkonu přivázal houpací síť. to je trochu jine tvrzeni, nez ze jen tak spadlo. ja jsme na normalnim balkne, ale proc bych si na zabradli, ktere neni na takove veci dimenzovane, davala sit a houpala se? tohle opravdu nemuze hotelier usit, ze si z toho lidi udelaji houpacku

lunatic ( 22. července 2017 11:47 )

Kdyby na mě osobně mělo spadnout zábradlí , no tak se raději oběsím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání