Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Honzík (3,5) vypadl z okna a letěl 5 metrů! Protáhl se 17 cm širokou škvírou

Autor: Slávka Červená - 
22. července 2017
05:00

Až neskutečné štěstí měl Honzík (3,5) z Tlumačova na Zlínsku. V úterý v podvečer vypadl z okna rodinného domu na dvorek. Zřítil se z pěti metrů a do nemocnice ho musel převézt vrtulník. Někteří lidé zaútočili na matku, že se o něj nestará, jak ale Blesk zjistil, vše je jinak...

Blesk sociálně slabou rodinu vypátral. Žije v domě, který dlouhodobě opravuje. Matka chlapce Ingrid (28) se z pomluv o jejím údajném alkoholismu, které se o ní šíří, rozplakala. „Vím, kdo to roznáší,“ řekla a zoufale kroutila hlavou.

„Honzíka miluji. Starám se o něj. Je to moje první dítě, dala bych za něho život a děkuji bohu, že při něm stál anděl strážný. Já jsem tu dobu v chodbě domu chystala letáky, které roznáším. Babička večeřela a Honzík se šel dívat do patra na televizi, dávali Toma a Jerryho,“ vyprávěla žena.

„Viděla jsem oknem něco letět a žuchnout. Byl to malý. Plakal. Stěžoval si na zadeček,“ pokračovala babička (63). Chlapec se údajně hned postavil a komunikoval.

„Ještě nikdy si sám okno neotevřel. Věděl, že to nesmí. Sedačka brání i v tom, aby se okno víc otevřelo,“ dodal táta Jan (28). Drobný klučina se protáhl na parapet škvírou širokou pouhých 17 cm!

„Kluk má naraženou kyčli a játra. Bude v pořádku,“ řekla Blesku máma Ingrid, která za ním s přítelem, jeho tátou, jela ve čtvrtek do Brna. „Místo, aby s ním jela hned po pádu do nemocnice, seděla v hospodě a pila panáky,“ psali lidé na sociálních sítích. Jenže...

„Nikdo z nás nebyl opilý. Byla tu policie a museli jsme všichni dýchat,“ řekl otec. „Ano, šla jsem do hospody, ale pro peníze a vrátila jsem se. Já tam pomáhám v kuchyni a uklízím. Když jsem v práci, se synem je babička,“ dodala Ingrid.

K případu se vyjádřil i starosta Tlumačova, podle nějž rodina v minulosti řešila spory. „Vím jen, že se to stalo. V minulosti jsme řešili problémové vztahy mezi dvěma bratry. Jeden si stěžuje na druhého. Každý žije v jedné polovině domu. Stavební úřad se zabýval i tím, zda je tam vzhledem k dítěti vhodné sociální zařízení. Navštěvuje je proto sociálka,“ uvedl starosta obce Petr Horka (50).

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání