Vše začalo tím, když Vít V., který se snaží prosadit jako youtuber, umístil na Facebook fotku nahé dívky. Youtuberovi Datlovi se to nelíbilo a na sociální síti proti tomu vystupoval. „On (Vít V., pozn. red.) mi hrozil, že když budu proti tomu brojit, rozbije mi hlavu o obrubník,“ vypovídal u soudu Datel Robert V. Útoky ale měly pokračovat. Vít V. zveřejnil na Facebooku číslo Datlova mobilu a na internet umístil video s fotomontáží jeho jako nahého.

 „Tisíce lidí mi volaly. Musel jsem si kvůli tomu vyměnit číslo. Živím se tím, že točím videa na YouTube, která pak mají sledovanost od sto tisíc do jednoho milionu. Ve videích jsou reklamy a já spolupracuji s firmami, jejichž produkty se tam dávají. Třeba vychválím ve videu nějaký produkt. Takto si měsíčně vydělám 30 až 40 tisíc korun. A když on zveřejnil moji nahou fotku, firmy mi psaly, že se mnou zruší zakázky,“ uvedl Datel.

Ten proto přijel na Plzeňsko s Vítem V. si to vyříkat. Jenže výměna názorů skončila potyčkou. „Když vyšel z domu, šli jsme ulicí na nějaké hřiště. Všechno to točila moje přítelkyně na video. Ptal jsem se ho, proč mi vyhrožuje, že mě zbije. On na to reagoval, že kdyby chtěl, zbije mě, protože dělá bojové sporty,“ líčil Datel.

Když se otočil, že odejde, spor mezi oběma mladíky vyvrcholil. „Ucítil jsem tlak na zádech. Začal jsem mít divný pocit, bál jsem se, že by mohl zaútočit i na moji přítelkyni. Tak jsem ho vzal rukou do kravaty. Zamotali jsme se nohama a spadli na zem. Já odcházel a on na mě křičel. Došel jsem k autu a asi po čtyřech minutách jsem přijel zpět na místo, jestli mu něco není a nepotřebuje pomoc. Ale už tam nebyl. Usoudil jsem, že je v pořádku, a odjel jsem,“ popisoval Datel.

Video z výměny názorů a s potyčky pak sestříhal a dal na YouTube. Vít V. připustil, že konflikt začal kvůli nahé fotce dívky. „Jeho číslo mobilu jsem ale nezveřejnil. Fotomontáž jsem zveřejnil, ale nevyrobil jsem ji,“ tvrdil u soudu Vít V.

Potyčku popisuje ale trochu jinak. „Zezadu jsem k němu přišel a chytil ho za rameno. Chtěl jsem ho požádat, aby se vypnulo video, které natáčí jeho přítelkyně, a abychom se nějak domluvili. On mě chytil do kravaty a zlomil mi nohu. Nemohl jsem se na ni postavit. Deset až dvacet minut jsem byl na trávníku a pak jsem se dobelhal domů. Táta mě odvezl do nemocnice. Lékaři zjistili, že mám zlomený kotník. Dva měsíce jsem ho měl v sádře a musel jsem chodit o berlích,“ vypovídal Vít V.

Ten také po Datlovi chce odškodné 150 tisíc korun za duševní újmu, kterou mu měl způsobit. „Poté, co zveřejnil video s tou potyčkou, tak mě jeho fanoušci na sociální síti napadali a sprostě mi nadávali,“ řekl Vít V. Soud pokračuje výslechy znalců. 

Fotogalerie
7 fotografií