Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Panika v Hurghadě, kde pobodali Češku Lenku: Brity museli evakuovat z letadla

Autor: ČTK, Mii - 
19. července 2017
13:45

Na letišti v egyptském rudomořském letovisku Hurghada vypukla panika, když se těsně před odletem letadla s britskými turisty objevil v kabině kouř. Evakuováno bylo 251 Britů a letiště rozhodlo start stroje pozdržet o čtyři hodiny. Právě v Hurghadě minulý pátek sympatizant ISIS zabil dvě Němky a mezi čtyřmi zraněnými pobodal Češku Lenku (36). Účetní z Rakovnicka se teď zotavuje před návratem domů v káhirské nemocnici.

Letadlo mířilo do Británie a na jeho palubu nastoupilo 251 Britů. Po evakuaci byli rozvezeni do několika hotelů v Hurghadě, kde zůstanou do té doby, než bude přistaveno náhradní letadlo.

Kouř podle zástupců letiště stoupal těsně před startem z jednoho sedadla v zadní části letadla. Pilot dostal zprávu o nebezpečné poruše a pasažéři museli vystoupit.

Podle místního tisku se hledá příčina a start letadla je odložen nejméně o čtyři hodiny.

Islamista pobodal i účetní Lenku z Rakovnicka

Egyptský resort Hurghada se dostal do hledáčku světových médií kvůli útoku z minulého týdne, kdy ozbrojený Egypťan ubodal nožem dvě Němky a zranil čtyři turisty, mezi kterými byla i Češka Lenka.

Ta si v Hurghadě užívala dovolenou s přítelem a dítětem, kteří útoku unikli. Útočník se zaměřoval jen na ženy, cizinky. Později sdělil, že na ně útočil kvůli jejich plavkám.

Lenku, která pochází z Rakovnicka a živí se jako účetní, pořezal na noze a na zádech. Záchranáři ji krátce po útoku převezli do káhirské nemocnice, kde podstoupila operaci. Zůstane zde do doby, než bude schopná podniknout cestu zpátky do Česka.

VIDEO: Takhle probíhal krvavý útok v Egyptě na Češku Lenku a další ženy

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

Vše o útoku v Hurghadě čtěte ZDE >>>

Zobrazit celou diskusi