Studie plánuje na náměstí umístění tramvajové zastávky přímo, bezbariérové úpravy, nové přechody, chodníky, lavičky nebo výsadbu stromů. Počet parkovacích míst má být zachován. „Vysočany se začínají stavebně rozvíjet a nemají žádné centrální náměstí, kde by se místní mohli potkávat. Věřím, že návrhy ve studii napomůžou náměstí oživit a učinit z něj příjemné místo nejen pro místní obyvatele,“ uvedla náměstkyně primátorky pro místní rozvoj Petra Kolínská (Zelení/Trojkoalice).

Podívejte se na jeden z největších požárů ve Vysočanech:

Video
Video se připravuje ...

V Praze vypukl obrovský požár: Ve Vysočanech hoří areál ČKD. Lukáš Červený, Štěpán Černý

Impulsem pro úpravy náměstí OSN je plánovaná rekonstrukce tramvajové trati v Sokolovské a Kolbenově ulici, která je plánovaná na roky 2018 až 2019.

Náměstí OSN je hlavním veřejným prostranstvím Vysočan, ale jeho současná podoba jeho významu neodpovídá. Cílem úprav je proto přetvořit náměstí v celoměstsky významný uzel, jakým je v Praze například křižovatka na Andělu. Vysočany se nyní mění z převážně průmyslové čtvrti na rezidenční.

Loni v červnu byl koncept prostřednictvím panelů umístěných na náměstí OSN představen lidem, kteří se k němu mohli vyjádřit. K jeho připomínkování byly poté vyzvané i organizace veřejné správy.

Na náměstí OSN plánuje soukromý investor postavit tři bytové domy a kancelářský objekt, přičemž by měla být většina prostor spíše nebytových. Proti se postavili místní rezidenti, kteří se obávají nedostatečného počtu parkovacích míst a zmenšení současného parku.

Fotogalerie
6 fotografií