Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marianku (†12 dní) zabil smrtící polibek: Dostala pusu od příbuzného s herpesem

19. července 2017
18:34

Zdánlivě nevinný polibek zapříčinil neuvěřitelnou tragédii. Malá Marianka byla na světě jen šest dní, když skončila ve vážném stavu v nemocnici. Bojovala statečně, ale bohužel nakonec podlehla nemoci, kterou způsobil virus herpes.

Mariana Sifrit se narodila 1. července mladému páru z americké Iowy. Těhotenství proběhlo bez komplikací a holčička se narodila naprosto zdravá, po šesti dnech ale náhle skončila v nemocnici ve vážném stavu. Lékaři jí diagnostikovali meningitídu HSV-1, kterou způsobuje herpes.

Miminku začaly selhávat orgány a doktoři museli holčičku napojit na přístroje. Mariana bojovala s nemocí dlouhých 12 dní, nakonec ale bohužel podlehla. Naposledy vydechla tátovi v náručí. I kdyby se ji ale podařilo zachránit, měla by podle lékařů dlouhodobé zdravotní komplikace s mozkem, ledvinami a játry.

Lékaři otestovali rodiče malé Marianky na zákeřný virus, ale výsledky byly negativní. Holčičku tedy nakazil někdo jiný. Mladý pár proto varuje všechny další nastávající rodiče, aby si dali dobrý pozor na své novorozené děti.

"Izolujte své děti. Neupusťte k nim první dny nikoho a když už, tak se ujistěte, že mají umyté ruce. Nedovolte jim je líbat a ujistěte se, že když se budou chtít dotknout vašeho dítěte, tak si od vás vyžádají povolení," napsala Nicole, která ze smrti dcerky sice nikoho neobviňuje, ale chce tak pomoci odvrátit další podobné tragédie.

Video: První setkání miminka s rodiči: Podívejte se na neuvěřitelné záběry!

Video  První setkání miminka s rodiči: Podívejte se na neuvěřitelné záběry!  - Facebook/Birth Becomes Her
Video se připravuje ...

alexdada ( 24. července 2017 10:44 )

3 mesice ani navstevy krom starých rodicu ...a žádne bozky... ani do obchodáku atd sme do 3 mesicu nechodili... a kdyz jsem byla nemocna, tak jsem si nasadila roušku...

kravanebeska ( 20. července 2017 21:06 )

Souhlasim, chudatko male slo z ruky do ruky jako hracka nebo kote... Nechapu, jak mohli dovolit, aby prosla tolika rukama a hlavne ty polibky! Kdyz jsme byli nekde na navsteve se synem, jasne jsem rekla, ze se nepusinkuje, ze to nemam rada. Kdyby na me nekdo koukal blbe, jako ze nekoukal, tak at. Kamaradce takhle malem umrel chlapecek, silena reakce, horecky, meningokok, pry se to tak stava, ze ma nekdo takovou reakci. Miminko patri k mamince a tatinkovi. Broucek maly, je mi ji moc lito.

bafy81 ( 20. července 2017 19:33 )

 Podle otcova fb, během těch prvních pár dní svého života, prošla ta maličká, neuvěřitelnou spoustou náručí. Mohli být opatrnější a nedělat z ní výstavní putovný exponát

Zobrazit celou diskusi