Šlo o naprosto obyčejnou těhotenskou prohlídku u gynekologa. Modelka Žibek Nikejeva, která byla v té době v 7. měsíci těhotenství, se na ní ale dozvěděla velmi zlé zprávy. Lékař přišel na to, že má rakovinu kostí v předposledním stadiu.

Lékaři se proto rozhodli pro okamžitý císařský řez. „Nikdy nezapomenu na tu chvíli bezbřehé radosti, když jsem poprvé viděla svého synka a zároveň trpkost, když nás museli okamžitě rozdělit,“ napsala krásná žena tehdy na sociální síť. „Můj synek Iman putoval do inkubátoru a já na onkologickou kliniku. Oddělili nás na dva měsíce. Syn mi velmi chyběl a zároveň  jsem podstupovala drastickou léčbu chemoterapií,“ dodala. Na onkologii v Turecku ji ale nedokázali zbavit nádoru, protože byl moc velký.

Léčba nezabrala a nemoc se stále rozšiřovala. Jedinou nadějí pro Žibek byla protonová léčba v Praze, ke které napínala všechny své síly. O Vánocích v roce 2016 na své sociální síti prosila anděly, aby jí pomohli. 

„Můj drahý anděli! Jmenuji se Žibek. Mám 21 let. Jsem máma krásného čtyřměsíčního synka Imana. Žijeme v městě Biškek v Kyrgyzstánu. Píšu tento dopis s prosbou o pomoc. Vánoce a Nový rok jsou časem naděje, tužeb a zázraků,“ uvedla. „Mám už jen poslední naději – Centrum protonové terapie v Praze v Česku. Cena za léčbu je 2 400 000 korun. I když se všichni moji blízcí poskládali, takovou sumu jsme nedokázali dát dohromady,“ přiznala v dojemném dopise.

 

VIDEO: Vítězky České Miss 2013

Video
Video se připravuje ...

Focení vítězek letošního ročníku České Miss Jan Jedlička, Ondřej Rybár, Markéta Reinischová

Dále napsala, že jediné, po čem touží, je být se svým synem, a poprosila dobré duše o to, aby jí přispěly jakoukoliv sumou na potřebnou léčbu. Mnoho lidí její dopis chytil za srdce a nakonec se suma na její léčbu opravdu vybrala. Už to však nebylo nic platné. Nemoc už byla natolik rozšířená, že Žibek nemoci podlehla…

Fotogalerie
11 fotografií