Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vaše tvář vám prozradí, jak pevné máte zdraví! Co se z ní dá vyčíst?

  • ...
    22. července 2017 | 06:00

    Už čínské léčitele fascinovalo, jak inteligentní je naše tělo. Zkoumali souvislosti mezi lidským zdravím a tím, jak se tělo projevuje navenek. Odhalili, že naše tvář o nás prozradí více, než jsme si vůbec mysleli. Můžeme z ní vyčíst nedostatek vitaminů, minerálů nebo můžeme pomocí jejích náznaků i předejít vážným nemocem. Začtěte se tedy do své tváře a pochopte, co vám říká!

  • Oči

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Říká se, že oči jsou branou do duše. A je to zaručeně pravda! Oči toho o vás dokážou prozradit skutečně hodně. Nehledě na váš intelekt vypovídají i o vaší náladě, rozpoložení, psychickém stavu a především i o vašem zdraví. Pro rozklíčování zdravotního stavu je zapotřebí sledovat i barvu bělma. Pokud je zažloutlé, mohou tím oči signalizovat to, že játra nepracují tak, jak by měla, a že trpíte žloutenkou. Může se ovšem jednat také o poruchu žlučníku. Na druhou stranu – pokud máte takzvaný skelný pohled, vaše tělo se vám snaží říci, že se cítí vyčerpaně, a pravděpodobně máte oslabený imunitní systém. Pokud trpíte suchostí očí, nebo dokonce až neschopností plakat, možná postrádáte vitamin A. Zpozornět byste měli i tehdy, pokud máte zakalený zrak. Vaše tělo totiž pravděpodobně bojuje s nějakou vnitřní infekcí.

  • Obočí

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Obočí je “bodyguard”, který chrání oko před drobnými nečistotami. Dalším takovým strážcem jsou řasy. Přestože jsou to paradoxně právě řasy, které nám do oka nejčastěji padají. Obočí má ale i jiné funkce, o kterých jste možná ani nic netušili. Může vám prozradit, jak tuhý máte kořínek. Pokud máte jedno obočí posazené níže než druhé, možná trpíte bolestmi hlavy právě na této straně. Pokud vaše obočí dělí kolmá vráska vedená ke kořenu nosu, může to znamenat, že vaše migrény způsobuje chronický zánět nosních dutin. Pokud máte naopak obočí srostlé, sledujte, jestli se u vás neobjeví nějaké známky epilepsie. A znatelně krátké obočí může signalizovat problémy se štítnou žlázou.

    I obočí má vlastní historii! Nevěříte? Podívejte se, jak se úprava obočí během let proměnila:

    Video se připravuje ...
    Jak si upravovaly obočí naše babičky a jaké frčí dnes? • VIDEO: youtube.com_Allure/BPŽ

  • Váčky kolem očí

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Určitě moc dobře víte, co to znamená “mít kruhy pod očima”! Tyto šedě namodralé odstíny pod víčky signalizují, že byste si měli skutečně pořádně odpočinout, protože váš organismus je tak vyčerpaný, že snadno dojdete k úhoně. Pozor byste si ale měli dát i na růžově začervenalé zbarvení pod víčky. To může signalizovat sníženou funkci močového měchýře. Fialové zbarvení ukazuje na nedostatek železa. A oteklá víčka signalizují zažívací potíže nebo chronickou zácpu.

  • Jazyk

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vyplázněte jazyk a řekněte: “Ááá!” I z jazyka jsou lékaři schopní potvrdit diagnózu, a proto není od věci umět i sami rozpoznat, že něco není v pořádku. Pokud na povrchu jazyka objevíte bělavý povlak nebo bílé flíčky, můžete trpět onemocněním žaludeční sliznice. Nahnědlý povlak signalizuje zažívací potíže a zácpu. Zduřelý jazyk signalizuje psychické vyčerpání, zánět nervů nebo nedostatek vitaminu B. Načernalý chloupek na jazyku vypovídá o alergii na penicilin. A namodralá spodní strana jazyka ukazuje na nedostatečné okysličení organismu.

  • Uši

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Většina lidí je na své uši háklivá. Někomu se zdají příliš odstáté, jinému moc velké nebo zase malé. Jen málokdo ale ví, že z uší se dá vyčíst i mnohem víc. Pokud vašim uším dominují výrazné prohlubně v jejich horních částech, měli byste se okamžitě zbavit vaší poslední cigarety. Vaše plíce jsou totiž náchylnější k nemoci, než bývá obvyklé. Oteklé lalůčky signalizují nezdravé stravování, nadměrné požívání alkoholu nebo přebytek toxických látek. Lesklé boltce volají po okamžitém doplnění vápníku do těla a červené uši postrádají železo. Nastražte své uši bedlivě! Pokud vypozorujete výraznou vrásku na ušním lalůčku, můžete mít sklony k cukrovce, nebo vám dokonce hrozí riziko vzniku srdečního infarktu.

  • Pleť

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud trpíte suchou pokožkou, lámou se vám nehty nebo vlasy, asi vám chybějí vitamin A, omega-3 mastné kyseliny nebo zinek. Pokud hodně solíte a libujete si ve smažených pokrmech, může se to odrazit také na zhoršení akné nebo tvorbě takzvaných černých teček. Stejný dopad může mít podobná strava na tvorbu lupů nebo třepení konečků vlasů. Pokud se vám vlasy lámou, můžete mít střevní problémy. Pomalý růst vlasů nebo jejich vypadávání můžou signalizovat i psychické problémy.

    Trpí vaše pleť pupínky? Poradíme vám, jak se správně nalíčit:

    Video se připravuje ...
    Jak na pupínky? Potřebujete lehký make-up a správný korektora, vizážista značky Dermacol • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Rebeka Stoklasová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...