Návštěvníci uvidí například legendární vůz závodnice Elišky Junkové Bugatti T35 z roku 1924, který budou moci hned srovnat s jeho moderním „bratrem“ Bugatti Veyron. Tento třetí nejvýkonnější sériově vyráběný osobní vůz na světě, jehož vzhled vytvořil bývalý šéfdesignér Škody Auto Jozef Kabaň, vlastní i dva Češi.

Dalšími lahůdkami budou Mercedes-Benz 190 SL, Mercedes Gullwing a jedinečný československý závodní veterán Hakar z roku 1950. „Zastoupeny budou též vozy legendárních amerických automobilek Ford, Buick, dnes již neexistující Hupmobile, německé BMW a britské Rolls Royce a Jaguar," uvedl předseda pořádajícího Nadačního fondu Plzeň sobě a automobilový fanoušek Roman Jurečko.

Nebudou chybět ani formule a sportovní auta. Fandové rychlých kol uvidí Formuli Delta IV, Formuli Gloria C8F či Škodu supersport z roku 1949 závodníka Antonína Komára z Hodonína.

„Věřím tomu, že díky Skvostům s vůní benzinu úspěšně nastartujeme další aktivity, které vytáhnou krásná noblesní auta z garáží a vnesou život do industriálních prostor, kde jim to nejvíce sluší,“ řekl Jurečko.

Jednodenní vstupné vyjde dospělého na 250 korun, děti a ZTP zaplatí 80 korun. Výstava zahájí v pátek 21. 7. v 10 hodin a potrvá do neděle 23. 7. Po celou dobu bude na nádvoří doprovodný program, například motokárová dráha, filmy s automobilovou tematikou a různé workshopy. „Návštěvníky sveze i parní stroj,“ dodal ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek. Celý program a online vstupenky najdete ZDE

Fotogalerie
18 fotografií