Nehoda se stala na železničním přejezdu na silnici I/27 u Kaznějova. „Vlak jel ve směru jízdy z Mostu na Plzeň, řidič nákladního vozidla Mercedes ve směru jízdy od Kaznějova na Třemošnou,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová s tím, že právě v prostoru přejezdu došlo ke srážce.

Policisté na místě dali řidiči nákladního automobilu i strojvedoucímu dýchnout. Alkohol před jízdou nepil ani jeden z nich.

Trať 160 z Plzně na Žatec je po dobu šetření nehody uzavřená. Na úseku Horní Bříza – Kaznějov jezdily autobusy. Vlaky se opět rozjely krátce po druhé hodině odpoledne.

Auta policisté odkláněli na objízdné trasy. „Ve směru od Kralovic to bylo na Mrtník, od Plzně byla objížďka vedená na Horní Břízu,“ uvedla Burešová. Od Plzně bylo možné volit též cestu přes Oboru na Kaznějov.

Dopravní nehodou, včetně toho, zda bylo v době srážky vlaku a auta funkční zabezpečovací zařízení, se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov. Na případu spolupracují s Drážní inspekcí. Provoz byl obnoven za téměř pět hodin, kolem 14. hodiny odpoledne.

Fotogalerie
11 fotografií