Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nevěsta kvapně zrušila svatbu. Na hostinu za statisíce sezvala bezdomovce

Autor: ČTK, nka - 
17. července 2017
11:25

Američanka Sarah Cumminsová na poslední chvíli zrušila svatbu. Jenže nechtěla, aby objednaná svatební hostina za 30 tisíc dolarů (682 tisíc korun) přišla vniveč. V místě, kde plánovala svatbu, se proto rozhodla uspořádat party pro bezdomovce, napsala agentura AP.

Cumminsová a její snoubenec se týdem předem rozhodli z neupřesněného důvodu odvolat svatbu naplánovanou na sobotu. Hostinu pro 170 hostí však již nešlo zrušit. A protože nechtěli, aby jídlo skončilo po popelnici, kontaktovala Sarah místní centrum pro bezdomovce.

„Byla to pro mě příležitost těmto lidem ukázat, že si zasluhují se takové akce zúčastnit stejně jako kdokoliv jiný,“ řekla Cumminsová.

Dva autobusy pak přepravily klienty centra a jejich rodiny na hostinu, kde se podávaly třeba kozí sýr, bruschetta, masové kuličky, kuřecí prsa s artyčoky a samozřejmě svatební dort.

Protože někteří z bezdomovců neměli slavnostní oblečení, v němž by se mohli akce zúčastnit, darovali jim místní podnikatelé obleky a šaty. „Sako jsem předtím neměl. Myslím, že v něm vypadám pěkně,“ liboval si Charlie Allen, který je na ulici už tři měsíce.

Cumminsová dodala, že většinu nákladů na svatbu zaplatil její bývalý snoubenec. Když ho kontaktovala s nápadem na darování večeře, souhlasil s ním a označil ho za nesobecký způsob, jak danou situaci vyřešit.

V neděli pak Sarah odletěla na původně plánovanou svatební cestu do Dominikánské republiky, společnost jí ale místo novomanžela dělá maminka.

nika70 ( 17. července 2017 11:57 )

Mně to nepřijde jako hrdinský čin. Ten by to byl, kdyby se svatba konala a pozvala bezdomovce i tak. Takhle prostě jen snědli jídlo, co by šlo do kontejneru.

Zobrazit celou diskusi