Krátká jízda stála ženu za 14 kilometrů asi šest tisíc korun. Taxikář po ní ale původně požadoval dvojnásobek. Žena řidiče naštěstí nahlásila na recepci v hotelu, kde byla ubytovaná. Skvělou práci pak odvedli strážníci ze skupiny taxi, kteří muže podle popisu nalezli a předali policii. Už dříve měl jiné prohřešky. 

Cizinka strážníkům sdělila, že nastoupila u Staroměstského náměstí do zaparkovaného vozidla označeného jako taxi a požadovala odvoz do hotelu na Praze 4. Adresu a fotku hotelu ukázala řidiči i na svém mobilním telefonu,“ popsala případ pro Blesk.cz mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Takto vypadají kontroly taxikářů:

Taxikář na konci jízdy požadoval částku 480 euro. Žena u sebe měla jen 50 eur. Řidič se nezdráhal cizince nabídnout, že ji odveze k nejbližšímu bankomatu, aby mu požadovanou částku zaplatila. V bankomatu turistka vybrala 3 000 korun, ale řidiči částka stále nestačila. Nakonec řekl, že mu bude stačit 5 000 korun a již zmíněných 50 euro. „Žena od něj požadovala stvrzenku a obdržela ručně psaný doklad. Pak ji odvezl zpět k hotelu,“ sdělila Seifertová.

Hlídka strážníků poté nabídla ženě doprovod na Policii ČR s možností podání trestního oznámení. Strážníci pak předali popis řidiče svým kolegům, kteří po něm začali pátrat.  

Tři hodiny od nahlášení policisté auto s řidičem nalezli v Pařížské ulici. Pořídili obrazový záznam a po jeho zhlédnutí ho poškozená turistka identifikovala. Pětačtyřicetiletý muž strážníkům předložil doklady potřebné k provozování živnosti i doklady k dané jízdě.

Řidič však tvrdil, že dostal od ženy 470 korun. Následně začal muž vysvětlovat, proč si cenu za 14 kilometrů znásobil. Navíc se ukázalo, že je to recidivista. Policisté jej už v minulosti zadrželi kvůli podobným okradením turistů.

Podívejte se, jak kontroly taxikářů probíhají:

Fotogalerie
32 fotografií