Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Loď, do které Adam narazil, nebyla osvětlená! Matka Čecha, který zahynul v Chorvatsku, promluvila

Autor: dce - 
15. července 2017
15:41

Všechno to bylo úplně jinak! Matka Adama, který tragicky zahynul při nehodě člunu v Chorvatsku, se rozhodla promluvit. A tvrdí, že loď, do které muž narazil, nebyla osvětlená. Naznačuje navíc, že se policie vše snaží zamést pod koberec - na palubě jachty měl totiž být i kriminalista.

Adam (†34) tragicky zahynul ve čtvrtek v Chorvatsku. Loď, kterou údajně řídil opilý, narazila do větší jachty mezi chorvatským ostrovem Korčula a poloostrovem Pelješac. Náraz ho vymrštil z člunu do moře, kde ho patrně zachytil lodní šroub motoru. Jeho tělo vytáhli z hloubky 30 metrů až po několika hodinách.

Blesku se ale ozvala žena, hovořící jménem Adamovy matky Evy, aby věci uvedla na pravou míru. "Ve skutečnosti byl Adam s rodinou a přáteli na večeři v místní hospodě, která byla zhruba 300 m od místa tragedie a nerozvážel nikoho do apartmánů. Na večeři měl s sebou malé dítě a manželku; přátelé zde byli také s malými dětmi," uvedla Světlana Hrůšová.

Adam se podle ní vrátil do místa, kde s rodinou bydlel, a do člunu nasedl jen, aby své rodině zkrátil cestu domů. "Při této cestě narazil jeho člun do lodi, která byla podle některých chorvatských svědků neosvětlená. O tom, že tomu tak mohlo ve skutečnosti být, svědčí i to, že chorvatská policie na žádost přítomných kamarádů Adama nechtěla ukázat cca hodinu až hodinu a půl po tragickém střetu s touto lodí, že chorvatské lodi skutečně světla fungují," popisuje paní Světlana.

"K tomuto došetření nedošlo ani na základě telefonátu konzula ze Splitu, který žádal policii o řádné vyšetření této události. Podle některých svědků na lodi necestovaly ty osoby, která uvádějí chorvatská média, ale tři až čtyři muži, mezi nimiž měl být i kriminalista, jehož foto se podařilo zachytit," doplnila.

Adam byl podle ní člověk, který se prakticky 20 let pohyboval na moři na surfu a kitu a měl za sebou stovky hodin jízdy na různých motorových člunech. Světlana naznačuje navíc problémy se svědeckými výpověďmi. "Někteří chorvatští svědkové se údajně obávají případných represí, pokud by vypovídali o ději jinak, než jak uvedla vyslechnutá svědkyně. Jejich svědectví se výrazně liší od výpovědi této osoby, která je známá svým napojením na policejní a vojenské kruhy. Velkou neznámou pak je, proč místní policie doposud nevyslechla přátele Adama, jeho rodinu, ani jiné české občany, kteří byli v době události na břehu nebo v blízkém kempu a mohli by tak pomoci objasnit celou tragickou událost."

"Po nárazu do lodě, která nemusela být v danou chvíli osvětlená, mohlo dojít k vymrštění těla Adama na palubu lodi nebo do trupu lodi. Odtamtud se tělo mohlo „různým způsobem“ dostat zpět do moře, kde ho mohla přejet samotná loď, do které narazil. Devastační zranění na levé ruce a levém boku odpovídají spíše zásahu většího lodního šroubu, než byl lodní šroub, který byl umístěn na lodi Adama," dodává.

dandova ( 18. července 2017 08:46 )

vlasta1 ( 16. července 2017 09:37 )

Souhlasím.

dietr ( 16. července 2017 05:51 )

Tohle domorodci na češích strašně milují, vlastní potraviny, pivo a chlast z domova, machrování s vlastními čluny atd atd...

filip123 ( 15. července 2017 21:57 )

 Ja bych chtel videt ty lidi, kteri se zaregistrujou na Blesku a pisou zde ty sobecky kecy, necemu nerozumi a stejne maji silu zde poskodit neboštika a jeho rodinu. Doufam, ze vas ceka minimalne stejny osud. Adame meli jsme te radi a nikdy nezapomeneme......

majojo ( 15. července 2017 18:59 )

A najednou je všechno jinak: Adam je mrtvý, tak se pokusíme parazitovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání