Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tragédie v Bulharsku: Jedna Češka se utopila, dívenka (11) se pohřešuje

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: aba - 
13. července 2017
19:32

K tragédii došlo ve středu v Burgasu. Jednašedesátiletá Češka se tu utopila a dívenka, která byla na dovolené s ní, se pohřešuje, její tělo zatím nenašli. Celou hrůzu sledovala z pláže její třináctiletá sestra. 

Středeční tragédii už potvrdil i český velvyslanec Dušan Štrauch. „Došlo k potvrzenému utopení jedné osoby, české občanky. Druhá osoba, má trvalý pobyt v České republice, ale nejde o českou občanku, je v tuto chvíli stále považována za nezvěstnou, protože nebylo nalezeno tělo,“ řekl Štrauch serveru TN.cz.

Podle bulharského serveru se jednalo o jednašedesátiletou ženu, která tu byla s dívkami na dovolené.Včera večer, asi okolo půl sedmé, jsme slyšeli volání o pomoc. Viděli jsme, že se někdo topí. Seběhli jsme z 15. patra dolů. Nějací lidé už tam skákali za paní, která se topila. Bohužel se tam topilo i dítě, které jsme neviděli. Na pláži byla ještě jedna holčička, sestra té, která se utopila,“ řekla česká turistka, která je na místě také.

Podle ní měli ženu lidé vytáhnout z vody a poskytnout jí první pomoc. Bohužel poté zemřela. Podle svědkyně je na vině laxní přístup bulharských záchranářů. Tvrdí, že i sanitku museli volat dvakrát a je přesvědčená, že včasná pomoc mohla ženě zachránit život.

Sestra pohřešované dívky celou scénu pozorovala z pláže. Pak ji měla svědkyně odvézt do nemocnice a zavolat na velvyslanectví. Pracovníci pak převzali případ do svých rukou. „Strávili tím celý večer i noc. Zprostředkovávali veškeré věci kolem. To obnáší třeba jednání na policii, výslechy. Byla tam nezletilá osoba, které bylo potřeba poskytnout psychologickou pomoc, o to se naši lidé taky postarali,“ chválí Štrauch své podřízené.

Podle informací svědkyně z místa neštěstí je na cestě do Bulharska otec obou dívek. Stěžovala si také na přístup delegátky cestovní kanceláře, se kterou tam žena s dívkami cestovala. Podle svědkyně se neukázala. 

Na jiný případ utonutí se podívejte ve videu:

Video  Matka si hrála na telefonu a zapomněla hlídat syna. Chlapeček (†4) se utopil.  - YouTube
Video se připravuje ...


Monikay ( 13. července 2017 20:24 )

Koukám že delegáti jsou naprd

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání