Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sobotka za sebou udělá tlustou čáru. Od ministrů chce soupis nedodělků

Autor: ČTK, kal - 
13. července 2017
14:55

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) chystá poslední velký krok ve své vládní funkci. Obejde si jednotlivé ministry vlády, aby zjistil, co se jim z programového prohlášení vlády podařilo, ale také co naopak nestihli. Setkání proběhnou v průběhu léta a na začátku září a výsledkem má být souhrnná zpráva pro občany a možná doporučení pro budoucí vlády. V jejím čele už Sobotka podle všeho nebude, i kdyby jeho ČSSD vyhrála volby, post volebního lídra přenechal ministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi.

„Rád bych využil léto a začátek září, abych se postupně sešel s jednotlivými členy vlády, abychom bilancovali, co se podařilo splnit z pohledu vládního programového prohlášení a koaliční smlouvy,“ uvedl Sobotka v prohlášení, které ve čtvrtek rozeslal Úřad vlády. Důležitou součástí rozhovorů má být také debata o čerpání evropských fondů.

Výsledkem rozhovorů by měla být také možná doporučení pro příští vládu. „Z každého resortu určitě vyplynou určité zkušenosti, závěry, informace, co jsme třeba chtěli zvládnout, ale nepodařilo se to z časových důvodů stihnout,“ uvedl Sobotka. Schůzky se budou většinou konat na ministerstvech, případně v sídle některé z organizací, které jim podléhají.

V září by měl kabinet také schvalovat souhrnnou zprávu, která zrekapituluje, jak velkou část programového prohlášení vláda splnila. „Aby si mohl každý občan zkontrolovat a ověřit, co se vládě podařilo naplnit. Myslím, že naprostá většina zákonů, které jsme předložili do Parlamentu, které byly spojeny s klíčovými body vládního programu, se nám podařilo prosadit,“ uvedl.

Sobotka naposledy s ministry bilancoval loni v listopadu a prosinci. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš (ANO) premiéra kvůli tomu kritizoval, pochyboval o smyslu schůzek a označil je za marketingovou kampaň ČSSD. Sobotka tehdy upozorňoval Babiše především na rizika na ministerstvu dopravy, souhlas šéfa hnutí ANO k výměně Dana Ťoka (za ANO) ale nezískal.

VIDEO: V Tokiu přijal premiéra Bohuslava Sobotku korunní princ Japonska Naruhito

deratizater ( 13. července 2017 15:56 )

Sobotka ČSSD na nátlak Hermana KDÚ-ČSL v UTAJENÉM REŽIMU !jednají s majiteli vepřína v letech a přistoupili na veškeré jejich finanční požadavky .Cena za odkup je tajná prý je to obchodní tajemství.Prostě s převýchovného tábora nejen pro cikánské tuláky a zlodějíčky se účelove udělal koncentrační tábor pro cikány a vepřín bude za stovky milionů odkoupen a zbourán.Tak si na to vzpomeňte až půjdete k volbám .

havran2 ( 13. července 2017 15:19 )

Hlavně ať nezapomene na sebe,přiznat spolupráci s Bakalou, doly,byty ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa